Aktyvumu moterys lenkia vyrus ir elektronineje erdveje

12/03/2015 15:22

Artėjant Tarptautinei moters dienai galima įvardyti dar vieną sritį, kurią moterys jau „užkariavo“ – tai interneto prekyba. „Omniva” vartotojų tyrimo duomenys rodo, jog praėjusiais metais net 7 iš 10 siuntinių iš elektroninių parduotuvių gavo moterys. Aktyviausios 25-35 metų mamos, tačiau pastebima, kad vis daugiau vyresnių kaip 55 metų moterų perka internete – siuntinius gavo kas antra tokio amžiaus moteris.

Įvertinus siuntas pagal prekių grupes, matyti, kad moterys lenkia vyrus visose siuntų grupėse, išskyrus elektroniką bei automobilių dalis. Siuntų paslaugomis vidutiniškai naudojasi 6 iš 10 vyrų. Beje, populiariausių siuntų penketuke yra tik elektronika, užimanti paskutinę jo vietą. Dažniausiai siuntose būna drabužiai, kosmetika ir knygos.

Pasak „Omniva LT“ pardavimų ir verslo vystymo vadovo Tomo Jančoro, nagrinėjant duomenis tai, kad siuntų rinkoje aktyviausios yra 25-35 metų moterys, turinčios vaikų, nestebina: „Šio amžiaus moterims tenka derinti karjerą su šeima, todėl taupydamos laiką, drabužius, avalynę, vaikų prekes ir kvepalus jos užsisako internetu. Atrodytų, elementarus, bet labai įžvalgus racionalumas”.

Vyresnės kaip 55 metų moterų vis drąsiau atranda interneto parduotuves bei drabužių mainų portalus, kuriose daiktai taip pat „keliauja” siuntomis. „Vyresni žmonės nebebijo elektroninės prekybos. O brandesnės moterys nepralenkiamos, atsisiunčiant namų apyvokos daiktų, sodo reikmenų ar medicinos prekių“, – sako „Omniva LT” atstovas.

 

Apie „Omniva“Lietuvoje:

„Omniva“ yra 2014 metais pristatytas naujas prekės ženklas, visose trijose Baltijos šalyse ir užsienio rinkose pakeitęs „Eesti Post” priklausančių logistikos paslaugų ir verslo operacijų įmonių prekės ženklus. Lietuvoje „Omniva“ tapo devynerius metus rinkoje veikusi logistikos paslaugų bendrovė „Unipakas“ ir „Post24“ savitarnos siuntų tinklas, kurie pernai sujungti į vieną bendrovę. „Omniva“ Lietuvoje teikia skubių siuntų, smulkių krovinių pervežimo ir savitarnos terminalų siuntų paslaugas, taip pat kompleksinius logistikos sprendimus. UAB „Omniva LT“ dirba apie 100 darbuotojų.



Daugiau informacijos teikia:
Arūnas Armalis
RsV „Opinio“
arunas@opinio.lt
tel. +370 650 66863

 

Laisvalaikis

17/02/2013 13:16

Elektrinis Robstep M1 riedis puikiai tinka ir darbui ir poilsiui

Apsaugos darbuotojai bus visa galva aukštesni- tai leis prižiūrėti didesnį plotą.   Didelių sandelių darbuotojai pamirš apie kojų skausmą. Riedis greitai transportuos juos ir nedidelius krovinius iš taško A į tašką B. Puiki alternatyva Golfomobiliui. Riedis laisvai nuvažiuoja net 20...
Read more
<< 1 | 2 | 3 | 4