Ar botoksas plaukams – tik „tuštutėms“ skirta procedūra?

18/02/2021 00:55

    Nesvarbu, pagal kokį kriterijų lygintume žmones, bet kokiu atveju atsiskleistų marga šių įvairovė. Moterų santykis su grožiu – vienas tokių pavyzdžių.  Šiuo atžvilgiu galima išskirti tris dailiosios lyties atstovių tipus. Vienoms visiškai užtenka gamtos duotų „duomenų“ išvaizdos atžvilgiu (ar bent taip garsiai deklaruojama...) ir, demonstruojant natūralų grožį, pasitenkinama elementariomis higienos procedūromis. Kosmetikos priemonės bei grožio procedūros, kaip tikriausiai supratote, laikomos didžiausiu priešu.

    Kardinaliai priešingas variantas - moterys, siekiančios joms priimtino grožio standarto ir dėl to pasiryžusios atverti piniginę pačioms įvairiausioms intervencinėmis procedūroms, neretai keliančioms net realią riziką sveikatai. Ir, neabejotinai pats racionaliausias požiūris – savo išvaizdos priėmimas, tačiau kartu ir aktyvus domėjimasis prieinamomis grožio puoselėjimo procedūromis bei šių „atsijojimas“ remiantis objektyviu privalumų ir trūkumų įvertinimu. Tikėtina, jog šiam tipui priklausančių moterų dėmesį patrauktų ir botoksas plaukams

    Apžvelgdami šios procedūros ypatybes bei naudą, pabandysime atsakyti į klausimą, ar tai – procedūra, subalansuota grožio „maniakėms“, ar tiesiog visoms moterims, skiriančioms saikingą dėmesį savo išvaizdai?

Susipažinkite: botoksas plaukams

    Natūralu, jog „pasirašant“ vienai ar kitai grožio puoselėjimo procedūrai, norisi pasidomėti, kas tai yra bei kaip atliekama. Botoksas plaukams – tai plaukų atgaivinimui, jų struktūrai atstatyti skirta procedūra, dėl savo efektyvumo specialistų bei klienčių tarpe neretai vadinama tiesiog...revoliucija grožio srityje. Ši sąvoka gali būti vartojama tiek kalbant apie pačią kosmetikos priemonę, tepamą ant plaukų, tiek ir apie procedūrą, atliekamą grožio salonuose.

Priklausomai nuo konkrečios priemonės, naudojamos botokso procedūrai atlikti, šios eiga gali skirtis, tačiau esmė išlieka panaši.

  • Pradinis etapas – galvos trinkimas giliai valančiu šampūnu, kuris pašalina ant plaukų esančių kosmetikos priemonių likučius bei atveria plauko žvynelius. Taip paruoštas plaukas tampa pajėgesnis įsisavinti kolageną, vitaminus bei kitas vertingas medžiagas, esančias produkto sudėtyje.

  • Ant išdžiovintų plaukų, imant po vieną nedidelę sruogą, tepamas produktas, sumaišytas su atstatomuoju balzamu.

  • Priemonė, remiantis gamintojo rekomendacijomis, paliekama ant plaukų, jog įsigertų. Praėjus nustatytam laikui, plaukai išdžiovinami bei, parinkus tinkamą temperatūrą (atsižvelgiama į plaukų tipą bei būklę), tiesinami tiesintuvu. Karštis šio procedūros metu atlieka svarbų vaidmenį: skatina plauko žvynelių užsivėrimą ir „užrakina“ naudingąsias medžiagas šio viduje. Plaukams atvėsus, šie išdžiovinami.

Viskas! Praėjus maždaug 2 – 3 valandoms (tiek laiko vidutiniškai trunka plaukų botokso procedūra), galėsite džiaugtis savo „naujaisiais“ plaukais.  Šie atgauna natūralų blizgesį, tampa minkštesni, elastingesni, gyvybingesni. Galima pamiršti ir varginančią plaukų priežiūrą (bent 6 savaitėms – maždaug tiek trunka procedūros efektas): plaukai tampa lengviau valdomi, mažiau pučiasi, banguojasi. Visas šis „stebuklas“ vyksta dėl kardinalių permainų plauko viduje: papildomos keratino ir kolageno atsargos, atkuriama baltymų pusiausvyra.

 

Botoksas plaukams – procedūra, subalansuota perdėtai besirūpinančioms savo grožiu?

    Nenustebsime, jei, išgirdus botokso pavadinimą, prieš akis iškyla nenatūraliai „pripūstos“ lūpos bei ištiesintos raukšlės. Jei jau kyla mintis, jog tai – tik dirbtinio grožio mėgėjų reikalas, skubame pakeisti jūsų nuomonę. Botoksas plaukams bei botulino toksino injekcijos, naudojamos intervencinėms grožio procedūroms, panašios tik savo pavadinimu, o ne sudėtimi.

    Priemonės, naudojamos atliekant plaukų botokso procedūrą sudėtyje nėra aršių cheminių komponentų. Priešingai: gausu plauko puoselėjimui skirtų aliejų, vitaminų, proteinų, aminorūgščių, lipidų. Botokso pavadinimo pasirinkimą galima vertinti kaip marketingo priemonę, skirtą  potencialių vartotojų dėmesiui atkreipti. Kita vertus, žodis taikliai apibūdina ir priemonės efektyvumą. Po procedūros, trunkančios vos kelias valandas, plaukai, it burtų lazdele mostelėjus (tiksliau – prisilietus profesionalios/aus plaukų priežiūros meistrės/o, „ginkluotos/o“ kokybiška kosmetikos priemone), tampa vizualiai gražesni, gyvybingesni, lengviau prižiūrimi.

    Straipsnio pavadinime užduotą klausimą galime drąsiai paneigti.  Juk plaukai neabejotinai yra viena gražiausių moters kūno dalių, kurią kiekvienai privalu puoselėti. Botoksas plaukams – vienas iš efektyvių bet, svarbiausia, saugių būdų tai padaryti.