Įvyko “Metų vadovo” 2012 rinkimai - bene reikšmingiausia šventė sveikatos sistemos atstovams

10/03/2013 12:33

Susumuoti jubiliejinio, dešimtojo, šalies sveikatos įstaigų konkurso „Metų vadovas“ rezultatai. Penktadienio vakarą Vilniaus viešbutyje „Radisson Blu Hotel Lietuva“ vyko iškilminga „Metų vadovo 2012“ nominantų apdovanojimo ceremonija.

Metų vadovo apdovanojimai – solidus, jaukus ir šiltas renginys, kasmet pritraukiantis garbingų svečių būrį. Visiems įdomu, ką šįsyk išrinks balsuodami kolektyvai ir bendruomenės. Žmonės vertina pasiaukojamą darbą, gebėjimus strateguoti įstaigos veiklą, reikštis visuomeniniame ir kultūriniame gyvenime.
Organizatoriai taip pat domisi realiais kandidatų laimėjimais, kurie ypač vertingi sveikatos sistemai šiais nelengvais laikais. Vadovai ne tik stato, kviečia jaunus gydytojus, skatina atlikti šiuolaikiškas paslaugas, unikalias operacijas, bet ir patys mokosi, dalyvauja tarptautinėse konferencijose, europinės integracijos darbuose. 


Ir šįsyk, nepaisydami darganoto oro, į apdovanojimo ceremoniją, nešini gėlių puokštėmis, skubėjo Seimo vadovai, Vyriausybės atstovai ir ministrai, politikai ir savivaldybių merai, verslininkai, medicinos mokslo autoritetai, gydymo, visuomenės sveikatos įstaigų vadovai, visuomenės veikėjai, menininkai - damos, pasipuošusios pagal vakarinės aprangos kodą, vyrai, vilkėdami smokingus ar šventinius kostiumus.


Nominacija „Už gyvenimo nuopelnus“ apdovanotas Lietuvos mokslų akademijos prezidiumo narys, Biologijos, medicinos ir geomokslų skyriaus pirmininkas prof. habil. dr. Vytautas Basys. Nominantas – gydytojas, pedagogas, mokslininkas, buvęs Vilniaus universiteto Neonatologijos klinikos vadovas, sveikatos apsaugos viceministras, Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkas, privataus medicinos centro „Northway“ generalinis direktorius - sveikatos sistemai puikiai pažįstama asmenybė.

 

 

Subtiliu humoro jausmu apdovanotas V.Basys, atsiimdamas garbingą apdovanojimą, juokavo, jog nominacija nereiškia, kad gyvenime jau viskas padaryta ir žadėjo toliau darbuotis mokslo labui.


„Metų profesijos autoritetu 2012“ nominuotas jaunas, tačiau konkrečiais darbais savo vertę įrodęs, Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos direktorius doc. dr. Linas Rovas, kuriam teko sudėtingas uždavinys - kurti ir vadovauti naujam sveikatos priežiūros modeliui, kai vienoje vietoje sutelkta visa tęstinė pagalba motinai ir vaikui.

Nominantas lyg bitelė po dulkelę renka geriausius užsienio šalių pavyzdžius, veža į Lietuvą ir stengiasi pritaikyti klinikos veikloje.
Visi klinikos skyriai puikiai aprūpinti, surinktas kvalifikuotų specialistų kolektyvas.Visa tai traukia moteris ir gimdyves iš viso Šiaulių regiono.
„Metų privataus verslo lyderiu 2012“ išrinktas ortopedijos ir protezavimo įmonės „Pirmas žingsnis“ direktorius Algimantas Astrauskas.

 

Kaip ir „Lietuvos sveikata“ dvidešimties metų veiklos sukaktį mininti įmonė „Pirmas žingsnis“ gamina per 100 pavadinimų ortopedijos gaminių. Tik šį įmonė turi teisę gaminti sudėtingus patentuotus gaminius – aparatą kelio sąnario korekcijai, pripučiamą juosmens diržą, o neseniai įsisavino itin subtilų produktą - šalmą kūdikių kaukolės performavimui. Sunku būtų išvardyti visus įmonės įvykdytus labdaros ir socialinius projektus. Už inovatyvių technologijų kūrimą, pažangos siekimą ir visuomenės švietimą 2011 metais įmonei „Pirmas žingsnis“ suteiktas Žinių ekonomikos įmonės vardas.
Nominacija „Metų administratorius 2012“ skirta Plungės rajono savivaldybės ligoninės direktoriui Antanui Martusevičiui.

Šiandien Plungės ligoninė – viena stipriausių rajoninių ligoninių, pagal kai kuriuos rodiklius prilygstanti regioninėms gydymo įstaigoms. Pastaraisiais metais didėjo Plungės ambulatorinių ir stacionarinių ligonių skaičius, išaugo operacinis aktyvumas, prilygstantis didelių ligoninių rodikliams.Ligoninė gražėjo, o jos turima aparatūra modernėjo.Užbaigus investicinį projektą, renovuoti svarbūs skyriai, įsigyta daug diagnostinės ir gydomosios technikos.
„Metų novatore 2012“ paskelbta Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausioji gydytoja Eugenija Kukaitienė. Pernai stotis įsirengė naują dispečerinę ir sklandžiai perėmė visos Šiaulių apskrities greitosios pajėgų valdymą.

 


O neseniai Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stotyje baigta įdiegti moderni kompiuterizuota greitosios pajėgų valdymo sistema – standartizuotas kvietimo priėmimo algoritmas ir greitosios brigadų valdymas. Nuo šiol Šiaulių greitosios brigadų valdymas – kaip pažangiausiose Europos šalyse.
„Metų strategu 2012“ tapo Vilniaus Antakalnio poliklinikos direktorius dr. Arūnas Grigaitis.

Antakalnio poliklinika stebina sparčiais atsinaujinimo tempais, iš esmės  pakeitusiais įstaigos veidą. Pernai užbaigti paskutiniai poliklinikos renovacijos darbai. Renovuoti ir įsteigti nauji skyriai, atnaujinta daug svarbios aparatūros, įrengtos modernios pacientų aptarnavimo sistemos, pacientams įkurta naujų paslaugų. Sutvarkytas ne tik poliklinikos vidus, bet ir aplinka.


„Metų vadove 2012“ išrinkta Vilniaus gimdymo namų direktorė doc. dr. Kornelija Mačiulienė. Vilniaus gimdymo namai – saugi vieta išvysti pasaulį. Čia ginta kas trečias sostinės naujagimis, pernai - 3600 kūdikių. Vilniaus gimdymo namai - naujagimiams palanki ligoninė, galinti didžiuotis vienais mažiausių mirtingumo rodiklių Lietuvoje.

 


Ypač sėkmingi įstaigai buvo keli paskutinieji metai. Įvykdžius keletą investicinių projektų, apšiltintas ligoninės pastatas, renovuoti svarbūs padaliniai, įsigyta daug naujos diagnostinės ir operacinės įrangos. Ligoninė virto modernia gydymo įstaiga, kurioje jauku pacientui ir malonu dirbti personalui. Kiekviename ligoninės kampelyje juntama moteriškų vadovės rankų šiluma.


Doc. dr. K.Mačiulienė – pedagogė, devynių mokslinių knygų ir metodinių rekomendacijų autorė ir bendraautorė, daugelio sveikatinimo straipsnių, spausdintų ne tik Lietuvos spaudoje, autorė, aktyvi visuomenininkė.


Šių metų šventė ypatinga – ne tik įteiktos nominacijos Lietuvos Respublikos geriausiems sveikatos įstaigų vadovams, bet ir paminėtas savaitraščio „Lietuvos sveikata“ 20-ies metų jubiliejus. Du dešimtmečius savaitraštis veda skaitytojus sveikatos sistemos labirintais, visą tą laiką svariai prisidėdamas prie sveikatinimo plėtros.


Nominantus bei redakcijos kolektyvą sveikino Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis, Vilniaus meras Artūras Zuokas, miestų merai ir kolegos. Pagrindiniams nominantams įteikti Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus apdovanojimai.
Apdovanojimų ceremonija, lydima solidžios kultūrinės programos, kaip kalbėjo vakaro svečiai, buvo ypač įspūdinga, suderinusi iškilmingumą, pagarbą profesijai ir šiltą bendravimą.


(Daugiau nuotraukų iš apdovanojimų rasite čia.)

lsveikata.lt


Renginiai

23/04/2018 23:39

VASAROS STOVYKLOS "PAŽINK SAVE"

Vasara – tai puikus metas geram ir turiningam poilsiui. „PAŽINK SAVE“ VASAROS STOVYKLOS – tai ta vieta, kur jūsų vaikas ne tik gerai pailsės, susiras naujų draugų, bet ir įgis naujų žinių, naudingos patirties. Nes „Pažink save“ programa stengiamės vaikus supažindinti su įvairiomis profesijomis,...
Read more
01/02/2018 12:04

RENGINIAI VAIKAMS KLAIPĖDOJE: PAVASARIO STOVYKLA

RENGINIAI VAIKAMS KlAIPĖDOJE www.stovyklos.info tai savaitgalio mokyklėlė ir STOVYKLOS. „Pažink save“ RENGINIŲ programos tikslas, kad VAIKAI atrastų savo talentą ir aistrą, atpažintų savo gabumus ir kuo mažiau laikos praleistų prie kompiuterių ir telefonų. Todėl „Pažink save“ stovykose ir...
Read more
11/01/2018 11:47

RENGINIAI VAIKAMS KLAIPĖDOJE "PAŽINK SAVE"

„PAŽINK SAVE“ renginiai vaikams - tai stovyklos ir savaitgalio mokyklėlė. Šie stovyklos.info renginiai vaikams vyksta Klaipėdoje ir yra gausūs įvairiais užsiėmimais: nuo sporto ir žongliravimo iki teatro ir kūrybinių užsiėmimų. „PAŽINK SAVE“ renginiais siekiame kad vaikai galėtų išmėginti...
Read more
17/04/2013 16:22

2013-04-25 Kaune seminaras: Viešieji ryšiai sėkmingai verslo plėtrai

2013-04-25 Kaune seminaras: Viešieji ryšiai sėkmingai verslo plėtrai KADA: 2013 m. balandžio 25 d. 13:00 val. val. kviečiame į praktinį seminarą KUR: Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų salėje, K.Donelaičio g. 8 Praktinis seminaras skirtas organizacijoms, kurios siekia tapti savo rinkos...
Read more
29/03/2013 13:48

Rašytoja, sveikos gyvensenos mokytoja, poetė, fotografė Aldutė Vakarė kviečia į autorinį vakarą Kaune

Renginio data: balandžio 19 d. 17:00 - 19:00 Renginio vieta: "Šviesos namai", Gedimino 26b, Kaunas Renginys NEMOKAMAS.   Klaipėdietė rašytoja, poetė, fotomenininkė, sveikos gyvensenos ir grožio meno (vidinio ir išorinio) mokyklos ,,Natūralumo galia'' įkūrėja ir seminarų vadovė Aldutė...
Read more
15/03/2013 06:05

Statybų ir interjero rinkos pavasaris prasidės parodoje „Namų pasaulis“

Lietuvos gyventojų galimybės kurti ir puoselėti savo namus didėja jau trečius metus iš eilės. Tai atspindi augantis parodos „Namų pasaulis“ dalyvių skaičius. Šiemet 20-ojoje parodoje savo paslaugas pristatys rekordinis dalyvių skaičius, kurie vieni su kitais varžysis išskirtiniais kainų...
Read more
10/03/2013 12:33

Įvyko “Metų vadovo” 2012 rinkimai - bene reikšmingiausia šventė sveikatos sistemos atstovams

Susumuoti jubiliejinio, dešimtojo, šalies sveikatos įstaigų konkurso „Metų vadovas“ rezultatai. Penktadienio vakarą Vilniaus viešbutyje „Radisson Blu Hotel Lietuva“ vyko iškilminga „Metų vadovo 2012“ nominantų apdovanojimo ceremonija. Metų vadovo apdovanojimai – solidus, jaukus ir šiltas renginys,...
Read more
04/02/2013 12:15

KVIEČIAME DALYVAUTI AKCIJOJE „VASARIS- SVEIKATINGUMO MĖNUO"

2013-uosius metus Seimas paskelbė Lietuvos sveikatingumo metais. Šiais metais norime ypatingą dėmesį teikti sveikatos palaikymui, skleisti žinias apie sveikos gyvensenos būdus. Akcija "Vasaris - sveikatingumo mėnuo„ metų pradžioje puiki galimybė išsirinkus fizinio aktyvumo būdą, pradėti sportuoti,...
Read more
14/01/2013 22:01

ORGANIZACIJOS TINKLAVIETĖ: KĄ JOJE KOMUNIKUOJAME?

2013 sausio 16 dieną 16 val. Vilniaus universiteto Senato salėje (Universiteto g. 3, 220 auditorija) Komunikacijos fakulteto magistrantai kviečia į renginį: „Organizacijos tinklavietė: ką joje komunikuojame?“, kurio metu bus pristatytas magistrantų atliktas tyrimas bei jo rezultatai. Pristatyto...
Read more
01/10/2012 14:53

Finansinė verslo pusė. Praktiniai patarimai Jūsų verslo sėkmei

  Kauno kredito unijos organizuojama konferencija pirmas tokio pobudžio renginys Kauno miesto bei rajono verslo atstovams.   „Finansinė verslo pusė. Praktiniai patarimai Jūsų verslo sėkmei“   Konferencijos tikslas skatinti smulkaus verslo kūrimą bei augimą. Konferencijos...
Read more

Sveikata

03/06/2015 13:17

Elektrinio šildymo ekologiškumas ir ekonomiškumas

Vakaruose ir ypač Skandinavijoje elektrinis šildymas ne tik populiarėja, bet jau spėjo tapti populiariausiu šildymo būdu. Šiame straipsnyje rasite visus atsakymus „kodėl?“. Ekonomiškas elektrinis šildymas. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog elektrinio šildymo įrengimas brangus lyginant su...
Read more
12/05/2015 18:48

Žalioji arbata – atgaiva ir energija odai

Nepaprastai malonu atsigaivinti puodeliu žaliosios arbatos: šis gėrimas suteikia energijos ir naujų jėgų. O ar neužmirštate atgaivinti savo odos? Juk ją irgi nuvargina kasdienis stresas, įtampa, aplinkos tarša ir kiti nepalankūs veiksniai. Tad odai lygiai taip pat reikalinga energijos dozė, kurią...
Read more
12/05/2015 18:45

Į ką verta atkreipti dėmesį renkantis įtvarą riešui?

Nešioti įtvarą riešui gali būti labai naudingas ir praktiškas būdas išvengti sporto traumų, pasikartojančių patempimų ar nelaimingų atsitikimų. Tai yra papildoma medicina, padedanti pagreitinti gijimo procesą, sumažinti skausmą bei tęsti kasdienio gyvenimo darbus. Tačiau, kaip žinoti, kada įtvaras...
Read more
14/03/2015 08:44

Probiotikai sveikam žarnynui, pasigaminkite patys!

Žarnyno mikroflora labai lengvai pažeidžiama, ji visada „nukenčia“, nes vartojame daug cheminių maisto medžiagų, taip pat vaistų. Visa tai patenka į žarnyną. Sergantis lėtine liga žmogus priverstas nuolat vartoti preparatus, kurie jam gyvybiškai svarbūs, bet kenkia žarnyno mikroflora. Kitas labai...
Read more
29/07/2014 14:02

Ilgaamžiškumo eliksyras jau ir Lietuvoje!

Žymus daktaras iš Čekijos respublikos Ota Gregor savo knygoje „ Nesenti - tai menas“ pateikia tokį pavyzdį. Anksčiausiai senėjimo procesai pasireiškia tuose organuose, kurie neturi regeneracijos funkcijos. Kaip pavyzdys tai galėtų būti -  plaučių tūris. Jis pradeda mažėti sulaukus 20 metų....
Read more
06/03/2014 23:37

TOP 5 patarimai sportuojantiems ar sunkiai dirbantiems

Raumeningas, lyg nulietas kūnas – gražu. Dauguma apie tokį svajoja nepaisant amžiaus ar lyties, nepaisant to, ką mes veikiame savo kasdienybėje, bet atrodyti gražiai ir sportiškai norime!   Dažnai įkvėpti sužaliavusio pavasario puolame griebtis kūno gražinimo lieknėdami ar sportuodami....
Read more
05/12/2013 10:54

Plūduriavimas (floating) - kas tai?

Šiame technologijos amžiuje, kai vis daugiau kalbama apie psichinę žmonių sveikatą, išsekimą, stresus darbe, didėjant sergančiųjų depresija skaičiui, mokslininkai kartu su medikais ieško vis naujų būdų kaip padėti žmonėms tvarkytis su nuovargiu, stresu ir įtampa. Tyrinėdami žmogaus psichiką...
Read more
29/09/2013 11:09

TOP 5 miego paslaptys: kaip išsimiegoti lyg ant puraus debesies?

Ar žinote, kad Pirmojo pasaulinio karo metu, kareiviai fronte daug dažniau sapnuodavo namus nei mūšių scenas? O karo psichiatrai laikėsi principo, jog kareivius, kurie per dažnai sapnuoja karo vaizdus, reikia išsiųsti namo, nes jie psichiškai nebegali atsispirti išorės įspūdžiams. Taikant šias...
Read more
29/09/2013 09:54

Konservatyvioji odontologija padeda išsaugoti danties sveikatą

Nuotr. Odontologijos klinikos „Neodenta” vadovas gydytojas ortopedas Darius Kunčius  Graži ir plati šypsena suteikia pasitikėjimo savimi, šiandien tai laikoma vienu sėkmės garantų. Ne vienam rūpi, kaip išsaugoti gražius ir sveikus dantis. O jeigu žmogus neapdovanotas gražia šypsena,...
Read more
13/03/2013 12:53

Sveikatos savaitraštis „Lietuvos sveikata“ šiais metais žymi 20-ąjį savo veiklos gimtadieno jubiliejų

Sveikata – brangiausias turtas! – tokiu šūkiu savaitraštis „Lietuvos sveikata“ (www.lsveikata.lt) pasitinka 20-ąjį savo veiklos gimtadienį. Kaip teigia laikraščio atstovai, 2013-ųjų metų tikslas – siekti savaitraštį savo turinio įvairove bei straipsniais padaryti patrauklų tiek gydymo įstaigų...
Read more
<< 1 | 2 | 3 >>