Nauja kokybiško bendravimo mada Vilniaus atvirames jaunimo centras „Mes“

06/08/2014 10:56

Facebookas, Instagrama, Ask.fm, iPhone’ai, iPad’ai…Visa puokštė žodžių, kurie nieko nereiškė prieš 20 metų. Šiandien jie daugiau nei reikšmingi ir tai ne tik žodžiai. Tai – priemonės, pakeitusios šiandienio jaunimo požiūrį į bendravimą, draugystę ir jų pačių ateitį. Šie pokyčiai byloja apie tai, kad pasaulis tobulėja ir kiekviena karta sparčiai lenkia prieš tai buvusias. Kad ir kokie skausmingi ir nesuprantami šie pokyčiai atrodo vyresnėms kartoms, jie yra neginčijama pažangos dalis.

Jei prieš 30 metų, būdami vaikai, mes bendravome su draugais žaisdami kieme ar rašydami laiškus, tai šiandienos jaunimo bendravimo tinklas išplito iki viso pasaulio. Ir tik vieno mygtuko spustelėjimu galime pasikalbėti su draugu, gyvenančiu JAV. Atrodytų, kad pasaulis pasidarė toks mažas, o jame tiek daug galimybių ir žmonių, kad sunku jaustis vienišam. Gaila, bet tai netiesa. Ši neriboto bendravimo era atitolino mus nuo mūsų pačių, o ką jau kalbėti apie mūsų artimuosius. Vis dažniau girdime apie „gyvojo“, žmogiškojo kontakto svarbą. Ir ne be reikalo, tai juk bendravimo klasika. Nepaisant visų modernių mados vėjų, klasika visuomet grįžta į madą.

Kad ir kaip keistai žodis „mada“ skambėtų šiame kontekste, vis dėlto jis labai reikšmingas. Nes kas gi kitas, jei ne jauni žmonės šitaip domisi mada, ją seka ir išmano.
Juk jie puikiai žino, kokie rūbai madingi, koks mitybos būdas pats „geriausias“, koks socialinis tinklas populiariausias, kokius atributus turi turėti madingas žmogus. Jie žino, kurie įžymūs žmonės yra madingi, o kurie jau tapo „senienomis“. Net savo autoritetus jie renkasi pagal tai, ar jie populiarūs ir madingi. Matydami populiarius aktorius, muzikantus, sportininkus, visuomenės veikėjus televizijos ekranuose ar skaitydami jų sėkmės istorijas inrenete, jaunuoliai jais žavisi ir dažnai svajoja tapti vienu iš tų populiariųjų. Tačiau ne visada žino, kaip susikurti savo sėkmės istoriją, o juk pramogų ar sporto pasaulio žvaigždės nepasikviesi, kad pamokytų.

Žinoma, kad galima pasikviesti! Tą daro Vilniaus atviro jaunimo centro „Mes“ komanda, vykdydama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą atvirų jaunimo centrų projektą „URBAN – nevartok, būk nepriklausomas, gyvenk“.  Šio projekto metu jaunimo centro lankytojams (jaunuoliams nuo 14 iki 29 m.) yra organizuojami susitikimai su įvairiais miesto kultūros atstovais, žmonėmis, kurie jau susikūrė savo sėkmės istoriją ir daugeliui jaunuolių tapo autoritetais.

Šitaip smagiai Vilniaus atviro jaunio centro „Mes“ centro darbuotojai kuria bendravimo mados tendenciją, kurią galima drąsiai vadinti modernia klasika. Tai galimybė gyvai pabendrauti su šiandienos jaunimo autoritetais. Tie autoritetai – tai žmonės, aistringai ir sunkiai dirbę, kad taptų tuo, kuo yra dabar. Kiekvienas jų turi savo gyvenimo istoriją ir kiekvienas yra buvęs paaugliu kaip ir dabartiniai atviro jaunimo centro lankytojai.

Šie žmonės žino, kaip svarbu atrasti save, sunkiai dirbti ir niekada nepasiduoti siekiant užsibrėžtų tikslų. Taip pat jie puikiai žino, kad dažnai po „sunkaus“ paauglio kauke slypi kūrybinis potencialas, galintis radikaliai pakeisti gyvenimą. Ir, ko gero, viena iš priežasčių, kodėl jie sutiko atvykti į susitikimą su Vilniaus atviro jaunimo centro „Mes“ lankytojais, yra tai, kad įžvelgia dideles kūrybines šiuolaikinio gatvės jaunimo galimybes. Keli susitikimai jau įvyko birželio‒liepos mėnesiais.

„Mano patirtis byloja, kad gatvės jaunimas – kūrybingi, gerokai plačiau mąstantys žmonės. Dvylika metų gyvenu riedlenčių sportu, kuris yra neatsiejamas nuo miesto kultūros. Per visus šiuos metus teko daug bendrauti su jaunais žmonėmis, atstovaujančiais įvairioms subkultūroms. Apibendrindamas galiu pasakyti, kad gatvės jaunimas į gyvenimą žvelgia ir kabinasi kur kas išradingiau nei dauguma žmonių“, – savo mintimis apie gatvės jaunimą dalijosi riedlenčių sporto atstovas Einius Žiūkas, kuris ne tik susitiko su Atviro jaunimo centro „Mes“ jaunimu, bet ir pakvietė visus į Aktyvaus laisvalaikio centrą K.A.B.L.Y.S. pasimokyti važiuoti riedlentėmis.

 Einius ‒ ne pirmas ir ne paskutinis svečias, sutikęs būti „URBAN  – nevartok, būk nepriklausomas, gyvenk“ projekto dalimi.  Birželio viduryje lankėsi kitas puikiai žinomas ir jaunimo pamėgtas žmogus, aktorius Mindaugas Papinigis, atpažįstamas iš tokių filmų kaip „ZERO“, „ZERO II“ ir naujausio kino filmo „Redirected/ Už Lietuvą“. Jo personažas Vovka ‒ daug besikeikiantis, agresyvus ir laužantis bet kokias padorumo normas, smarkiai įstrigo jaunimo atmintyje. Taigi jaunimo centro lankytojai turėjo galimybę pamatyti, kas gi slypi už to personažo, ir susipažinti su žmogumi, kuris įdomus ne tik dėl aktoriaus karjeros, bet ir kaip įvairiapusė stipri asmenybė.
Na, o tie jaunuoliai, kuriems ne tik gyvas pokalbis, bet ir veiksmas suteikia malonumo, galėjo pasineri į gatvės šokio ritmus kartu su Edvinu Brasu, profesionaliu gatvės šokių treneriu ir kineziterapeutu, ne tik papasakojusiu apie save ir gatvės šokius, bet ir pamokiusiu judesio meno.

Taip pat savo sėkmės istorija sutiko pasidalyti ir Vilius Alesius, grupės SKAMP narys. Jis papasakojo, kaip susikūrė jų grupė, kaip viena daina apvertė jų gyvenimus ir padarė populiariais, kaip kartu su bendraminčiu kūrė riedlenčių parką erdvėje K. A. B. L. Y. S., ką galvoja apie emigraciją. Ko gero, tai nebuvo paskutinis susitikimas su juo.

 Tačiau vasara dar nesibaigia, kaip ir šis Vilniaus atviro jaunimo centro „Mes“ projektas. Rugpjūtį ir rugsėjį suplanuoti susitikimai su madingais, sėkmingais ir labai įdomiais visuomenės veikėjais. Artimiausias jau rugpjūčio 12 d  su Viktor Topol ‒ 22 m. jaunuoliu, turinčiu judėjimo negalią. Viktor įsitikinęs, kad tereikia įjungti fantaziją ir problemas galima išspręsti. Jis sėdi vežimėly, tačiau tai jam netrukdė šokti hip hopo, važiuoti kartingu, tapti fitneso čempionu.

Rugpjūčio 14 d.  svečiuose laukiama ir „Wide Wings“ komandos – audiovizualinės komunikacijos kūrėjų. Šie žmonės buvo pakviesti ne atsitiktinai: savo sėkmingą veiklą ši komanda pradėjo nuo jaunimo iniciatyvos. O jų kūrybinis kelias – geras pavyzdys, kaip smagi saviveikla gali virsti mėgstamu darbu ir rimta profesija. Visi komandos nariai turi savo unikalių patirčių ir kiekvienas jų pasakojimas gali būti įkvėpimo šaltinis nežinančiam, kaip save realizuoti. Grupės narys Raimondas mano, „kad gatvės jaunimas yra tokie pat žmonės kaip ir visi, tiesiog jiems reikia duoti kažką kurti, sudaryti sąlygas jiems reikštis, nes dažniausiai jų veikla nėra populiari ir visiems suprantama.“ Kitas grupės narys Martynas teigia, kad „gatvės jaunimas yra savęs ieškojimo kelyje, kartais dėl to padarantis drąsių, bet neapgalvotų sprendimų. Taip pat jiems būdingas lengvas maištavimas prieš sistemą, savų taisyklių įvedinėjimas ir noras pasirodyti pasauliui, būti pastebėtiems. Visus juos vienija bendros mintys ir gyvenimo būdas. Jie kupini idėjų, bet dar nėra dar pakankamai sąmoningi visą tai išreikšti tinkamai ir protingai.“ Rugpjūčio 14 dieną „Wide Wings“ papasakos apie animacijos kūrimą ir žada dar kartą ateiti į svečius rugsėjį.

„Gatvės jaunuoliai yra žmonės, kuriems reikia padėti atrasti savirealizacijos sritį. Na o ją atradus – sėkmė garantuota. Taip pat svarbu, kad jaunimas turėtų ką nors, kas padeda atrasti teisingą kelią. Ir tai vienareikšmiškai – dvasinės, o ne materialios vertybės“, – sako dar vienas rugsėjį pažadėjęs apsilankyti projekto svečias DJ’us Nikolaj Neliubov, išreiškiantis save per muziką ir norintis pasidalyti savo atradimais su Vilniaus atviro jaunimo centro „Mes“ jaunimu.

Taigi sulaukę tokio gausaus būrio populiarių, sėkmingų ir madingų svečių atviro jaunimo centro darbuotojai yra įsitikinę, kad čia besilankančiam jaunimui gyvo bendravimo netrūksta, o ir jo kokybe neabejojama. Tad Facebookas, Instagrama, iPhone’ai ir iPad’ai gyvenimo čia niekam negadina, jie tik byloja, kad pasaulis tobulėja. O jaunas žmogus šiame pasaulyje tikrai nepasiklys ir nepraras savęs.

Sekite naujienas mūsų facebook paskyroje ir ateikite į susitikimus.

Lina Hoffer

Laisvalaikis

13/07/2023 12:20

Alantos žirgų sodyba - sodybos nuoma, nameliai dviems

Svajojate apie atostogas, kuriose galėtumėte pasinerti į gamtos grožį ir pamiršti kasdienius rūpesčius? Alantos žirgų sodyba yra idealus pasirinkimas. Mūsų sodybos prie vandens nuoma, taip pat jaukūs nameliai dviems užtikrins jums nepakartojamas atostogų prisiminimus.   Sodyba prie...
Read more
21/03/2023 15:29

Kemperių nuoma – nuostabių atostogų garantas

Kelionės suteikia pažinimo džiaugsmą, pabėgimą nuo kasdienių darbų ir rūpesčių, o taip pat galimybę pabūti su šeima ir artimaisiais, kartu patirti begalę įspūdžių ir bendrystės jausmą. Retas žmogus atsisakytų keliavimo džiaugsmo, jei jo nevaržytų tam tikros aplinkybės (sveikata, finansai ar pan.)....
Read more
14/02/2022 12:29

Kelionės į Turkiją su vaikais – puikus pasirinkimas

Kelionės į Turkiją jau kuris laikas yra vienas populiariausių lietuvių kelionių pasirinkimų. O priežasčių, kodėl Turkija taip ilgai išlieka populiariausių top‘e – ne viena ir ne dvi. Kelionės su vaikais – viena iš jų. Keliaujame ten, kur visi mūsų šeimos nariai jausis patenkinti ir pamaloninti...
Read more
14/12/2021 15:31

Klaipėdos ekspresai į oro uostus – užtikrinta Jūsų kelionės pradžia

Dažnai keliaujantis ne vieną kartą susiduria su situacija kuomet reikia rinktis tarp pigesnio skrydžio, bet tolesnio oro uosto ir brangesnės kelionės iš artimesnio oro uosto. Bet yra ir tokių, kurie gyvena vietovėse, nutolusiose nuo visų galimų oro uostų..... Tada kyla pagrįstas rūpestis – kaip...
Read more
10/06/2021 15:45

Aktyvus laisvalaikis: ginklai airsoft / šratasvydžio pramogoms

Airsoftas arba šratasvydis - žaidimas, kurio metu naudojamos karinių ginklų kopijos atsirado kaip karinių veiksmų, miklumo ir taiklumo simuliatorius. Tokiu būdu treniruodavosi kariai, o vėliau ši technika pradėta naudoti civilių žaidimams. Dabar airsoft žaidimus visame pasaulyje žaidžia įvairaus...
Read more
09/02/2018 15:12

Geriausios stovyklos vaikams

Ar saugu vaiką išleisti į stovyklą, ypatingai jeigu ji yra su nakvyne? www.stovyklos.info STOVYKLOS organizatoriai daugelį metų rengdami stovyklas vaikams Klaipėdoje, turi sukaupę nemažą patirtį. „Pažink save“ vadovai pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, norint išsirinkti geriausią...
Read more
29/11/2016 09:04

PUOŠNIOS SALĖS NUOMA KAUNE

  Panemunės restoranėlis „Sena skrynia“ kviečia sutikti jums svarbią šventę su brangiais žmonėmis gražioje restoranėlio salėje. Erdvios salės gali sutalpinti net iki 100 jūsų svečių, kuriais dėmesingai pasirūpins paslaugūs restorano darbuotojai. Puikus kokybės bei kainos santykis, skanus...
Read more
29/07/2016 17:29

Pigi banketinė salė vestuvėms Kaune

Dažnas planuodamas vestuves ieško nebrangios vestuvių salės idėjos Kaune. Norisi, kad tai būtų ne tik pigi banketinė salė, bet kad ir išpildytų keliamus reikalavimus, tokius kaip: skanus maistas, jauki aplinka, malonus aptarnavimas. Viena geriausių vietų norint ne tik smagiai praleisti laiką,...
Read more
07/06/2016 09:40

Kur nebrangiai papietauti turistui Kaune?

Kauno miestas turi daug restoranų, kavinių ir įvairių barų, kurie siūlo patiekalų įvairovę, tiksiančią kiekvienam skoniui. Restoranas "Sena Skrynia" yra žinomas kaip turistų pamėgtas restoranas Kaune, kur yra nepaprastai skanus, geros kokybės maistas bei puikus aptarnavimas. Visa tai kuria svetingą...
Read more
06/05/2016 17:13

Dienos pietūs Kaune

Dažnas ieškome vietos kur galėtumėme ne tik skaniai ir gardžiai pavalgyti, bet ir atitrūkti nuo visos dienos darbų bei pasimėgauti jaukia aplinka, todėl norisi, kad dienos pietūs Kaune būtų nebrangūs, tačiau skanūs. Jau ryte galima atsiversti dienos pietų katalogą ir sužinoti ką skanauti bus galima...
Read more
1 | 2 | 3 | 4 >>

Rinkodara/Marketingas

11/12/2018 12:02

Ką svarbu apsvarstyti prieš kuriant pirmąją interneto svetainę savo verslui?

  Nežinote, kuo skiriasi tinklaraštis nuo interneto svetainės ar socialinių tinklų? Jaučiatės pasiruošęs kurti pirmąją interneto svetainę verslui, tačiau nežinote nuo ko pradėti? Turėti profesionalią, visapusiškai patogią ir išsamią internetinę svetainę yra svarbu kiekvienam...
Read more
24/11/2012 14:48

Interneto svetainės turinys - karalius

Apie tekstus interneto svetainei: Aukštos kokybės turinys sukuria pasitikėjimą arba sena gera rinkodaros taisyklė „Turinys – karalius!“   Taigi, iš pirmo žvilgsnio Jūs turite interneto svetainę su patraukiu dizainu, patogiomis funkcijomis ir pan. Tai apžiūrėjęs, Jūsų interneto tinklapio...
Read more
24/11/2012 14:43

Optimizavimas peieškos sistemoms

Kas tas optimizavimas? SEO (Search Engine Optimization) – išvertus iš anglų kalbos. Tai internetinių svetainių optimizavimas paieškos sistemoms. Didžioji dalis interneto lankytojų svetainėse apsilanko iš paieškos sistemų tokių kaip Google, Yahoo, Bing, Yandex, Mail ir kt. Dauguma jų ieškodami...
Read more
30/09/2012 10:11

Kokį marketingo planą rinktis įmonei, kad taptumėte MATOMI internete?

Parengė Evelina Tamulaitienė   Anksčiau būdavo labai paprasta verslui tapti matomu savo klientų akyse. Pasitelkiant tradicinį marketingą, nusistatant biudžeto dydį, sukuriama marketingo strategija ir sėkmingai įgyvendinamas marketingo planas. Dabar yra panašiai. Tik tradicinio...
Read more
08/06/2012 15:29

Ar tikrai nuolaidos yra nuolaidos?

Ar tikrai nuolaidos yra nuolaidos? Evelina Tamulaitienė, www.1000rinkodarosideju.lt   Nuosekliai stebint gausų nuolaidų publikavimą rinkoje ilgesnį laiką, galima pastebėti įdomių niuansų. Štai įmonių nuolaidų/lojalumo rinkodaros kompanijų sėkmės formulė ir pagrindinės...
Read more
08/06/2012 15:25

Kaip elgtis įmonei su "Facebook" draugais?

  Kaip elgtis įmonei su "Facebook" draugais? Evelina Tamulaitienė, www.1000rinkodarosideju.lt Kai atsirado socialinis tinklas „Facebook“, tai į jį suskubo ir privatūs asmenys, ir įmonės. Praėjo keli metai, draugų sąrašas užsipildė, tačiau daug kam ir liko neaišku – o ką įmonei...
Read more

Informacinės technologijos

14/03/2015 08:11

LAVISHOP parduotuvėje SuperTooth automobilinės Bluetooth laisvų rankų įrangos

LaviShop siūlo įsigyti SuperTooth laisvų rankų įrangą, su kuria galėsite vairuoti ir bendrauti saugiai! Pristatome du puikius modelius – SuperTooth BUDDY ir SuperTooth CRYSTAL. SuperTooth BUDDY ir CRYSTAL yra automobilinės Bluetooth laisvų rankų įrangos, kurios susiporuoja Bluetooth ryšiu su Jūsų...
Read more
05/12/2013 10:33

„EDRANA BALTIC“ jau pasiruošusi euro įvedimui

Kaip skaičiuosime pinigus Lietuvoje įvedę eurą? Remiantis BNS apžvalga, vieno didžiausių pasaulio bankų HSBC analitikų prognozė Lietuvai – galimybė 2015 metais įsivesti eurą. Latvija jau pakviesta nuo 2014 metų sausio 1 dienos prisijungti prie euro zonos. Lietuvoje ir kaimyninėje šalyje verslo...
Read more
08/06/2012 16:03

UAB IRTC pristato Informacinę turto valdymo ir atsiskaitymų valdymo sistemą

IRTC - informacinių technologijų įmonė, turinti 15-os metų patirtį Lietuvos ir jau užsienio rinkose, kurianti bei diegianti patikimas automatizuotas duomenų surinkimo bei valdymo ir komercinės apskaitos sistemas, pristato informacinę turto valdymo ir atsiskaitymų valdymo...
Read more

Verslas

09/06/2015 18:45

Nauja reklamos forma - firminiai ledai su įmonės logotipu

2015 m. birželio mėn. 9 d., Vilnius. Reklamos agentūra Lpromo.Lt pristato naują reklamos formą įmonėms – firminiai ledai su įmonės logotipu. Išskirtinumas, naujumas, originalumas – marketingo specialistų, siekiančių savo prekes ar paslaugas pristatyti rinkoje kiekvieną kartą įdomiau, patraukliau ir...
Read more
15/04/2015 20:12

UAB „COWI Lietuva“ sėkmingai užbaigė 3 metus trukusį dalinai Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą

UAB „COWI Lietuva“ sėkmingai įgyvendino ES finansuojamą projektą „COWI Group IT operacijų ir paslaugų teikimo centro įsteigimas“ (projekto kodas VP2-2.1-ŪM-05-V-02-014). Šis projektas buvo iš dalies finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal priemonę „Invest LT+“, pagal VP2...
Read more
15/04/2015 20:09

UAB „Ventmatika“ sėkmingai įgyvendino projektą „ UAB „Ventmatika“ užsienio partnerių paieška ir eksporto plėtra“

UAB „Ventmatika“ sėkmingai įgyvendino projektą „UAB „Ventmatika“ užsienio partnerių paieška ir eksporto plėtra“  (Nr. VP2-2.1-ŪM-04-K-04-159) iš Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondo pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos pagal 2 prioriteto „Verslo produktyvumo didinimas ir...
Read more
15/04/2015 20:05

Elektroninė prekyba didino kompanijos „Omniva“ apyvartą

Paskutiniojo veiklos audito, kurį kovo 27 d. patvirtino bendrovės AS „Eesti Post“ valdyba, duomenys rodo, kad praėjusiais metais logistikos kompanijos „Omniva“ pardavimų pelnas išaugo 7 proc. Tam didžiausios įtakos turėjo elektroninė prekyba. 2014 metais konsoliduotas grynasis koncerno pelnas siekė...
Read more
01/04/2015 11:05

Patikimas buhalteris – sėkmė Jūsų verslui

Turite įmonę, bet vis dar neturite žmogaus, atsakingo už Jūsų įmonės buhalteriją? Galbūt jau kurį laiką ieškote kur galėtumėte įsigyti ar įsteigti įmonę? UAB BUHALTERIJOS CENTRO paslaugos yra puiki investicija Jūsų verslui! Buhalterines paslaugas teikianti įmonė BUHALTERIJOS CENTRAS jau daugiau...
Read more
31/03/2015 14:23

Profesionalios SEO MAMA (www.seomama.lt) SEO PASLAUGOS Lietuvos ir užsienio rinkoms!

SEO MAMA ilgametė sėkmingų interneto svetainių vystytoja UK, EU, Rusijos rinkose šiai dienai siūlo ne tik profesionalias SEO, interneto rinkodaros, viešųjų ryšių paslaugas, tačiau yra ir sėkmingai veikiančios SEO AKADEMIJOS įkūrėja bei lektorė. SEO MAMA teikiamos SEO Paslaugos Jūsų interneto...
Read more
20/03/2015 20:19

UAB „Ventmatika“ sėkmingai įgyvendino projektą

UAB „Ventmatika“ sėkmingai įgyvendino projektą „UAB „Ventmatika“ eksporto plėtra ir konkurencingumo didinimas“ (Nr. VP2-2.1-ŪM-04-K-05-123) iš Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondo pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos pagal 2 prioriteto „Verslo produktyvumo didinimas ir...
Read more
20/03/2015 20:14

SEO - geriausias pagalbininkas Tavo verslui

Ar kada nors teko pagalvoti, kad Jūsų verslo sėkmė priklauso nuo SEO? Galbūt atvirkščiai, niekada nesusimąstėte kodėl Jūsų internetinė svetainė susilaukia tiek mažai lankytojų dėmesio? Manote, kad tos pačios srities konkurentai yra pranašesni už Jus? Šiomis dienomis, kai informacija yra lengviau...
Read more
09/01/2015 17:40

Saurida degalinių tinkle kuras perkantiems internetu pigiau

„Saurida“ degalinių tinklas gali pasiūlyti savo vartotojams ypač geras kainas perkant internetu įvairius degalus: benziną, dyzeliną, automobilines dujas (SND), žymėtą dyzeliną ūkininkams. "Saurida Oil&Gas" taip pat prekiauja dujų balionais Lietuvoje, Latvijoje ir kitose Europos šalyse. Taip pat...
Read more
19/12/2014 00:23

Aš perku verslą, o tu?

Nepaisant to, kad Lietuvai net ir praėjus keletui metų vis dar sunku atsigauti po krizės, jau nuo 2012 metų prasidėjo naujų įmonių kūrimo bumas. Proveržis atlėgo, tačiau kiekvieną ketvirtį atsiranda nemažai naujų verslų. Specialistai teigia, kad daugelis jų vėliau bus parduodami. Perku versla –...
Read more
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>