Kaip išvalyti grindis po remonto?

30/04/2019 12:15

 

Daugelis žinome, koks nemalonus ir ilgai užtrunkantis darbas yra postatybinis valymas. Ant grindų dažnai būna sluoksnis dulkių ir nešvarumų, jų žymės pasilieka net po kelių valymo etapų, todėl pravartu žinoti, kaip greičiau ir efektyviau pašalinti visus nešvarumus, kad patalpų grindys blizgėtų.

Galbūt valymo paslaugas teikianti įmonė – geriausias sprendimas

Pradedant valyti reikėtų įsitikinti, kad naudojamos priemonės nepakenks grindų dangai. Profesionalių valymo paslaugas teikiančių įmonių specialistai visada žinos, kokias priemones parinkti skirtingai grindų dangai. Jeigu remontas buvo atliktas dideliame plote, patalpų valymas samdant įmonę turėtų daug privalumų. Pavyzdžiui, įmonėje MB „Tavo Švara“ dirbantys specialistai pasirūpina, kad postatybinis valymas būtų atliktas operatyviai, neliktų dulkių ne tik ant grindų, bet ir ant sienų, lubų. Profesionalų komanda parenka atitinkamas technologijas jautriems grindų, sienų paviršiams.

Jeigu patalpos nėra didelės ir įvertinus situaciją nusprendžiama valyti savo jėgomis, reikėtų žinoti keletą dalykų.

  1. Grindų siurbimas dulkių siurbliu

Šluojant šluota visi nešvarumai pakyla į orą, o tai kenkia kvėpavimo takams, todėl efektyvesnis būdas būtų pirmiausia grindis išsiurbti dulkių siurbliu be vandens filtro. Jis surinks didžiausią sluoksnį nešvarumų.

  1. Medinių grindų plovimas

Medines grindis nepatariama intensyviai drėkinti vandeniu tam, kad jos nepradėtų brinkti. Geriausia naudoti mikropluošto šluostes, nes jos puikiai sugeria vandenį. Šioms grindims gali kenkti neskiestas actas ir kitos stiprios konsistencijos valymo priemonės, jas reikėtų išbandyti ant nedidelio ploto ir leisti nudžiūti. Paskui stebėti ar neįvyko nepageidaujama reakcija. Po valymo, kad parketas ar medinės grindys blizgėtų, galima panaudoti kelis lašus alyvuogių aliejaus.

  1. Grindų valymas su rūgšties turinčiais valikliais

Plytelių ir kitų mažiau jautrių paviršių valymui tiks rūgšties turintys valikliai. Juos renkantis, būtina saugoti rankas ir mūvėti gumines pirštines, veido apsaugai naudoti kaukes. Prieš imantis darbo su rūgštiniais valikliais, reikėtų turėti dvi talpas vandens – vieną talpą švaraus, kitą su valikliu. Svarbu naudoti tinkamą šluostę, kuri sugeria vandenį ir purvą, reguliariai ją perplauti pirmiausia švariame vandenyje, paskui pamirkyti tirpale. Norint greitesnio proceso, reikia keisti vandenį vos tik jis pasidaro drumzlinas ir dažnai perplauti šluostes, tačiau postatybinis valymas reikalauja kantrybės, grindis gali tekti plauti 3-4 kartus.

  1. Patalpų valymas natūraliomis priemonėmis

Jeigu ant grindų nėra stipriai prikibusių statybinių medžiagų, klijų, dažų, galima pasigaminti natūralias valymo priemones. Viena iš tokių – yra actas. Praskiestu acto tirpalu galima valyti plyteles, langus, koklius, medinį parketą. Acto rūgštimi nepatariama valyti tik marmuro ir akmens paviršių, kad nepažeisti jų. Neskiestu actu puikiai pašalinami nešvarumai nuo keramikinių plytelių. Reikia užpurkšti jį ant plytelių ir leisti įsigerti valandą laiko, paskui nuplauti šluoste.

Postatybinis patalpų valymas – tai daug laiko ir energijos reikalaujantis darbas. Grindys valomos pačioje pabaigoje, o prieš tai dar reikės nušveisti sienas, lubas, išvalyti langus. Su „Tavo Švara“ profesionalų komanda šie darbai gali būti atlikti kokybiškai ir operatyviai.