Krūtų didinimas - kokie galimi didinimo variantai ir kurį pasirinkti

17/05/2021 12:01

Krūtų didinimo operacija šiuo metu yra viena populiariausių plastinių operacijų pasaulyje, o JAV ji net užima pirmą vietą tarp visų plastinių operacijų. Vis dėlto krūtų didinimas gana plati sąvoka, naudojama, bet kokiai krūtų operacijai, po kurios vaizdas bent kiek pagerės, apibūdinti. Tuo tarpu egzistuoja keli krūtų operacijų tipai.

 Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Med. M Dr. Kęstutis Maslauskas įvardija tris populiariausias operacijas, susijusias su krūtų didinimu. Apie visas šias operacijas plačiau galite pasiskaityti gydytojo internetinėje svetainėje  , kurioje apie kiekvieną iš jų galima pasiskaityti išsamiau. Tuo tarpu šia pateikiami trumpi paaiškinimai, kuo jos skiriasi:

  • Krūtų didinimas implantais – tai pati populiariausia ir efektyviausia operacija duodanti ilgalaikius ir patikimus rezultatus. Jei krūtų implantai parenkami tinkamai, tada galima tikėtis ypač natūraliai atrodančio rezultato. Krūtų implantai užpildyti silikono geliu – puikus pasirinkimas ir norinčioms maitinti krūtimi, nes ši operacija neįtakoja pieno latakėlių, todėl po jos drąsiai galima maitinti krūtimi;
  • Krūtų didinimas riebalais daugeliui  moterų atrodo, kaip puiki alternatyva krūtų implantams. Tačiau iš tiesų krūtų didinimas riebalais retai kada atliekamas be krūtų implantų, nes krūtis padidinti riebalais galima maksimum puse dydžio, o tai retai kurią moterį tenkina. Vis dėlto labai dažnai tada, kai dedami krūtų implantai, panaudojamas ir krūtų didinimas riebalais: jais užpildomas tarpkrūtis ir perėjimai tarp implanto ir  pacientės audinių, taip sukuriant ypač natūraliai atrodantį rezultatą.
  • Krūtų pakėlimas – nors ši operacija atrodo paprasta, iš tiesų ji sudėtingiausia iš visų. Krūtų pakėlimas atliekamas tada, kai pacientė jau nebeplanuoja maitinti krūtimi, nes šios operacijos metu iškyla didelė grėsmė, kad bus pažeisti pieno latakėliai. Vis dėlto, jei krūtys pasmukę – šios operacijos išvengti dažniausiai neįmanoma. Krūtų didinimas be pakėlimo tokiu atveju duotų nekaip atrodantį rezultatą, todėl visada vertinama individualiai, kokios operacijos, ar jų kombinacijos prireiks.

Plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas rekomenduoja užsiregistruoti internetinėje svetainėje  konsultacijai, kurios metu ir bus įvertinta, kokios operacijos reiktų kiekvienu skirtingu atveju.