Optimizavimas peieškos sistemoms

24/11/2012 14:43

Kas tas optimizavimas?
SEO (Search Engine Optimization) – išvertus iš anglų kalbos. Tai internetinių svetainių optimizavimas paieškos sistemoms. Didžioji dalis interneto lankytojų svetainėse apsilanko iš paieškos sistemų tokių kaip Google, Yahoo, Bing, Yandex, Mail ir kt. Dauguma jų ieškodami informacijos, prekių, produktų ar paslaugų peržiūri tik pirmuosius puslapius paieškos rezultatų. Jeigu Jūsų svetainė nėra pateikta pirmajame paieškos rezultatų puslapyje, tai greičiausiai ji bus labai retai lankoma, o Jūsų paslaugos, prekės ar produktai - pastebėti.

Kodėl mums reikalingas reklamos?
Drąsiai galima būtų teigti, kad vienas iš efektyviausių reklamos priemonių yra SEO - svetainės optimizavimas paieškos sistemomis. Svarbu ir tai, kad lankytojai, kurie ieško vienos ar kitos informacijos, paslaugos, prekės ar produkto pagal Jūsų teikiamų paslaugų raktinį žodį. Todėl tokie lankytojai nėra atsitiktiniai, o būtent Jūsų tikslinė auditorija, todėl tikėtina, kad suradę Jūsų svetainę - jie taps Jūsų klientais.

Nuo ko pradėti?
Svetainės optimizavimas skirstomas į kelis pagrindinius procesus:
- Svetainės analizavimas ir jos galimybių
- Vidinis svetainės optimizavimas
- Išorinis svetainės optimizavimas

Visas šis darbas susideda iš tokių aspektų:
1. Analizuojame rinka. Reikia išsamiai išanalizuoti konkurentų svetaines paieškos sistemose. išanalizuoti jų naudojamas sistemas, kokia naudojama svetainės struktūrą, naudojamus raktinius žodžius, naudojamas nuorodas. Sužinojus visus jų aspektus, bus įmanoma parengti, dar geresnį optimizavimo paieškos sistemomis planą.

2. Analizuojame Jūsų svetainę. Ne kiekvienas prieš kurdamas svetainę susimąsto, kad būtent nuo čia ir turėtų prasidėti optimizavimas. Nes pati svetainė, jos domeno – internetinio adreso, pateikiamo joje turinio, naudojamų raktinių žodžių turinyje ir daugelio kitų nereikšmingai atrodančių dalykų priklauso kaip bus indeksuojama paieškos sistemose. Išsamiai ištyrus svetainę galima parengti planą kaip ją labiau optimizuoti paieškos sistemomsю.
3. Analizuojame turinį. Turinys svetainėje atlieka labai svarbų vaidmenį optimizavimui. Turinys turi būti ne vieno ar dviejų sakinių. Turinyje turi būti paminėti raktiniai žodžiai. Iš analizavus svetainės tekstinę informaciją, galima pateikti rekomendacijas turinio optimizavimui.
4. Atgalinių nuorodų auginimas. Visa tai sudaro: registracija kataloguose, forumuose, reitingų svetainėse, paieškos sistemose ir visur kitur kur įmanoma, taip didinat svetainės pasiekiamumą ir matomumą paieškos sistemose. Labai svarbu, kad į Jūsų svetainę būtų kuo daugiau atgalinių nuorodų iš įvairių svetainių ir aukštą reitingą turinčių svetainių visame pasaulyje. Todėl pagal Jūsų veiklos pobūdį, prekes, paslaugas ar produktą reikia atrinkti efektyvius šaltinius, parengti raktinių žodžių sąrašą, svetainės aprašymą.