Pilvo plastika – operacija, galinti padėti susigrąžinti stangrų pilvą- kada jos tikrai reikia?

15/03/2021 18:29

Pilvo plastika – tai jau nenaujas terminas plastinės chirurgijos istorijoje, šią operaciją renkasi vis daugiau moterų po gimdymo, ypatingai tada, kai jau ateityje nebeplanuoja pastoti.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Med. M. Dr. Kęstutis Maslauskas pataria šią operaciją daryti tik tada, kai pacientės neplanuoja ateityje nėštumo ir gimdymo. „Pilvo plastika – tai operacija, kurios metu plastikos chirurgas susiuva prasiskyrusius pilvo raumenis, todėl jie gali ir vėl prasiskirti sekančio nėštumo metu.“ – teigia gydytojas Kęstutis Maslauskas.

Plastikos chirurgo Kęstučio Maslausko internetinėje svetainėje rasite visą naudingą informaciją, kurios reikia planuojantiems pilvo plastikos operaciją.

Gydytojas taip pat dalijasi informacija, kada negalima atlikti pilvo plastikos operacijos.
„Nepamirškite, kad pilvo plastika – tai nėra būdas be pastangų susigrąžinti dailias kūno formas. Jei Jūsų kūno masės indeksas didesnis nei 27 – 28 tokiu atveju ši operacija neatliekama dėl per didelės rizikos“  - teigia gydytojas.

Plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas taip pat savo internetinėje svetainėje dalijasi informacija, kaip atrodo pacientės po pilvo plastikos operacijos. Nors pirmieji operacijos rezultatai matosi jau po poros savaičių, tačiau galutiniu rezultatus galima vertinti tik po 4 mėnesių. Pilvo plastika dažnai sulaukia pačių geriausių pacienčių atsiliepimų, nes jos dėka galima vėl atgauti pasitikėjimą savo jėgomis, gerą savijautą ir dailias kūno formas. Svarbu nepamiršti, kad pilvo plastika – tai tik viena iš priemonių gerai fizinei ir emocinei būklei palaikyti. Ne mažiau svarbu po operacijos tekamai maitintis ir gyventi sveiką gyvenimo būdą.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Med. M. Dr. Kęstutis Maslauskas rekomenduoja užsirašyti konsultacijai, kurios metu jis pats asmeniškai atsako į visus pacientus neraminančius klausimus, įvertina situaciją ir galiausiai pateikia savo rekomendacijas dėl vienos ar kitos plastinės operacijos.