Probiotikai sveikam žarnynui, pasigaminkite patys!

14/03/2015 08:44

Žarnyno mikroflora labai lengvai pažeidžiama, ji visada „nukenčia“, nes vartojame daug cheminių maisto medžiagų, taip pat vaistų. Visa tai patenka į žarnyną. Sergantis lėtine liga žmogus priverstas nuolat vartoti preparatus, kurie jam gyvybiškai svarbūs, bet kenkia žarnyno mikroflora.

Kitas labai svarbus faktorius, žalojantis žarnyno mikroflorąkirmėlinė invazija. Gydytojai retai kada vertina šį faktorių. Medicininė statistika teigia, kad žmogus kirmėlėmis užsikrečia ne vieną kartą gyvenime. 80–95 proc. kirmėlinės invazijos atvejų nesukelia specifinių simptomų, nes kirmėlės prisitaiko.

Kokias funkcijas atlieka žarnyno  mikroflora?

Žmogui žymiai sunkiau pasveikti nesutvarkius žarnyno mikrofloros. Įrodyta, kad imuninė sistema susijusi su žarnyno būkle. Žarnyno gleivinės paviršius – 400 kv. metrų – tarsi futbolo aikštė ir ten daug kas gali atsitikti. Nuo normalios mikrofloros priklauso virškinimo procesas.  Ji atsakinga už suvartoto maisto paruošimą tinkamai rezorbacijai. Žmogaus sveikata labai priklauso nuo to, ką jis valgo kasdien, kiek to maisto medžiagų pasisavinama. Jei mikroflora sutrikusi, dėl blogo maisto medžiagų virškinimo išsivysto „deficitinė“ būklė, kuri ypač pasireiškia vaikams, nes jie intensyviai auga, o tam  reikia įvairių maisto medžiagų.

Jei mikroflora sutrikusi, virškinimo procese įsivyrauja puvimas, kurio metu atsiranda toksinių medžiagų. Jos sutrikdo medžiagų apykaitą, slopina imuninę sistemą ir skatina vėžio atsiradimą.

Kodėl man patinka šie bakterijų raugai?

Tai labai vertingas produktas. Savo pacientams jį rekomenduojame todėl, kad tai turintis gyvybingų mikroorganizmų produktas. Raugai tinka plačiam pacientų ratui, nes kiekviename jų – skirtingos bakterijų „šeimos“, kurios turi specifinę veikimo kryptį. Jie gali ir turi būti vartojami profilaktiškai. Žinoma, raugas – ne vaistas, bet jis padeda atsinaujinti žarnyno mikroflorai. Vartojant antibiotikus, patartinas Acidolaktas, vaikams – Bifivitas, senyvo amžiaus žmonėms – Streptosanas. Mūsų kolektyvas vartoja iš šių raugų pagamintus jogurtus, rauginto pieno produktus ir džiaugiasi, kad gali pacientams pasiūlyti gyvą produktą.

Rauginimio metu dėl fermentacijos nelieka laktozės ir kazeino – pieno baltymo, jie suskaldomi, todėl žmonės netoleruojantys laktozės  („saldaus“ pieno) gali drąsiai vartoti  sveikus namie paruoštus raugintus produktus.

Probiotikai padeda išlaikyti sveiką žarnyną.  Normalioje žmogaus organizmo mikrofloroje yra maždaug 1014 mikroorganizmų, kurie:

• padeda apsisaugoti nuo patogenų, kadangi gerosios bakterijos geriau prisitaikiusios prie žemo pH žarnyno aplinkos, užkerta kelią įsitvirtinti patogenams;
• padeda palaikyti imuninę sistemą: stimuliuoja su žarnynu susijusio limfiodinio audinio vystymąsi;
• gamina B grupės vitaminus ir vitaminą K3;
• skaido skaidulas į trumposios grandinės riebalų rūgštis.

Jums tereikės 10 min. gaminimui ir 8–10 val. fermentacijos procesui. Kaip pasigaminti jogurtą, informaciją rasite produkto pakuotėje.

MB „Medika“ oficialus atstovas raugų VIVO Baltijos šalyse (Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje)
Informacija tel. 8 676 43422,  www.vivoraugai.lt
Raugus VIVO galima įsigyti didžiosiose Gintarinės ir Norfos, Levandų ir kt. vaistinėse, visose „Prisma“ parduotuvėse, www.assorti.lt.

Sveikata

18/02/2013 11:49

Lieknėjimas sportuojant namuose. Kaip tai įmanoma?

Praūžus Užgavėnėms ir Valentino širdelių pilnai bangai nei nepajusime, kaip ateis pavasaris, pradės visai kitaip kvepėti oras, o kartu su gamtos ciklais ateis ir noras nusimesti sunkius žiemos drabužius. Tik ne kiekvienas pasižiūrėjęs į veidrodį pamatys malonų akiai vaizdą.. - Antsvoris. Papildomi,...
Read more
17/02/2013 12:57

Alergija – šio amžiaus liga?

Dėl daugybės alergizuojančių medžiagų esančių ne vien tik maiste, mūsų buityje, bet ir visoje aplinkoje, pastaruoju metu žymiai išaugo nuo alergijos kenčiančių žmonių skaičius. Taigi kaip kovoti su alergija bei ją sukeliančiais dirgikliais?   Buityje pagrindinis alergenas yra dulkių erkutės....
Read more
24/11/2012 14:33

Donorystė. Mitai ir tikrovė

Žmogaus audinių, ląstelių ir (ar) organų, skirtų naudoti žmogui, savanoriškas ir neatlygintinas davimas yra donorystė,  o transplantacija – iš vieno asmens paimtų audinių, ląstelių ir (ar) organų persodinimas kitam arba tam pačiam asmeniui gydymo tikslu (Žin, 1996, Nr. 116-2696; 2004, Nr....
Read more
16/07/2012 12:11

Ypatingi masažai karštais akmenimis Grožio ir sveikatingumo centre „Pavelo masažai“

Ypatingi masažai karštais akmenimis Grožio ir sveikatingumo centre „Pavelo masažai“ Šie masažai  atliekami pagal autorinę masažuotojo-meistro Pavelo Turovskio metodiką  sujungiant į vieną masažą holistines technikas (klasikinio, rytietiško, taškinio, kinetinio, mauri masažų elementai...
Read more
08/06/2012 15:15

Pažangiausias gydymo metodas odontologijoje - dantų implantacija!

Šiandieninėje odontologijoje gydytojai savo pacientams gali pasiūlyti gana platų novatoriškų paslaugų asortimentą, kai, pasitelkus naujas technologijas, gydymo metodus bei žinias, galima išspręsti netgi didžiausias dantų priežiūros problemas. Viena tokių paslaugų, plačiai taikoma šiuolaikinėje...
Read more
<< 1 | 2 | 3