TOP 10 priežasčių, kodėl žmonės mieliau renkasi sodo namelį nei namą

21/04/2014 17:43

Velykų zuikiams išssilaksčius, o ir taip staigiai atšilus orams, kur buvę, kur nebuvę, visi stengiamės iškišti savo nosį į lauką. O čia, kai saulutė ritinėjasi žeme ir leidžia mėgautis savo šiltais spinduliais, norisi pabūti kuo ilgiau. Norisi išlįsti iš sausakimšų daugiabučių, pasimėgauti gamta, išsikepti lauke taip lietuvių pamėgtą šašlyką ar kepsnelį, pasibūti ilgėliau su draugais ar šeimos rate. Tokiu atveju, visi, kurie neturi nuosavo namo, prisimena puikią išeitį – sodą!

Koks sodas be sodo namo?

Pasak Europos rinkoje jau 20 metų sėkmingai sodo nameliais prekiaujančių www.sodonamas.lt atstovų, užsienyje jau seniai jaučiama sodo namelių paklausa. Lietuvoje sodo nameliai - dar tik nauja mada, tačiau šylant orams jų paieška tik didėja bei sparčiai populiarėja. Pasirėmę įspūdinga sodonamas.lt darbo rinkoje patirtimi, suradome 10 priežasčių, kodėl žmonės mieliau renkasi sodo namelį nei namą:

Namelius renkasi dėl puošmenos

Anksčiau sodo nameliai buvo paprasti, neišsiskiriantys savo dizainu, dažnai net neišvaizdūs, kuriuose buvo galima tik pasislėpti nuo lietaus.
Dabar daugelis sodininkų pirmenybę teikia grožiui, nori, jog tai būtų šiuolaikinis sodo namelis bei, žinoma, komfortiškas, kuriame būtų galima įsikurti šiltuoju sezonu ar ne tik ir gyventi.


Nors tokie sodo nameliai reikalauja nemažai priežiūros, visgi jie išsiskiria savo paprasta bei nesudėtinga komplektacija, ganėtinai nesudėtingais surinkimo darbais per trumpą laiką ir, žinoma, puikia išvaizda, kuri tampa tarsi puošmena, deranti prie sklypo aplinkos.

 Nedidelė kaina

Norint turėti stogą virš galvos, tačiau trūkstant laiko bei lėšų statant namą, vienas geriausių sprendimų  - sodo namelis. Būtent dėl šios priežasties sodo nameliai tampa vis populiaresni, o jų poreikis tik didėja.


Sodo namas - tai vienas universaliausių variantų bei sprendimų tiems, kurie nenori statytis didelio namo, o reikia tik jaukaus, komfortiško bei nebrangaus namelio.

Sodo nameliai - ekonomiški

Dar viena svari priežastis dėl ko žmonės labiau renkasi sodo namelius nei statosi namą yra ta, kad sodo nameliai yra itin ekonomiški. Tai visais metų laikais apsaugantis nuo oro kaitos namas, kuriame yra galimybė turėti elektrą, įsikurti miegamas vietas ar turėti virtuvę.

Be to, medinis sodo namelis kur kas ilgiau išsaugos šilumą, todėl jų nebūtina kruopščiai apšildyti . Taip yra garantuojamos mažesnės išlaidos už šildymą.

Aukščiausia kokybė

Vieni tokius sodo namelius naudoja kaip vasarnamius, kiti – reikalingiems daiktams laikyti. Nepaisant to, kiekvienas gali rinktis ne tik sodo namelių dizainą, bet ir namelių gamybai reikalingą medieną.

„Gamindami sodo namelius ir kitus statinius sodui, gamyboje naudojame tik aukščiausios kokybės medieną - sibirietiską spygliuočio medieną. Laikomės aukščiausių gamybos standartų, kurie yra pritaikyti ir pripažinti Europos didmeninkų ir vartotojų“, - dalinasi sodonamas.lt atstovas p.Rolanas Kutra.

Mediniai nameliai yra nedidelio svorio, todėl jie gali būti statomi ant lengvų, patvarių pamatų ar laikinų pamatų, sukonstruotų iš medinių kaladžių, grindinio plytelių ar trinkelių. Svarbiausia, jog jie nebūtų statomi tiesiai ant žemės, kadangi gavę drėgmės jie pradėtų pūti. Naudojant tinkamai, įsigyti sodo nameliai nepakeis savo spalvos maždaug 5 – 6 metus.

Nereikalinga papildoma apdaila

Taip pat sodo nameliams nėra reikalingos dar papildomos apdailos, kadangi jų natūrali medienos struktūra ir yra pagrindinė puošmena. Sodo nameliams gaminti yra naudojama natūrali medžiaga, todėl tokiuose nameliuose niekuomet nebus sauso oro.

Visgi norint įsigytą sodo namelį apsaugoti nuo drėgmės poveikio, yra patariama  jį nudažyti savo pasirinkta spalva. Taip namelis ne tik atrodys išskirtinai, bet dažai kartu apsaugos ir nuo pelėsio, įvairių puvinių ar ne grybelio.

Greita

Išsirinkus patinkantį sodo namelį jo statyba užtruks vos dieną – dvi, nes rąstiniai sodo nameliai atkeliauja į sodą supakuoti „vieno kambario“ rinkinyje. Viduje gallima  rasti visus rąstus, langus, duris, lentas grindims bei lentas stogui uždengti. Durys ir langai yra pilnai sukomplektuoti su spynomis ir raktais. Pridėta 3D surinkimo instrukcija, kurios pagalba patys, be didelių sunkumų, galima susirinkti savo sodo namą.

Platus pasirinkimas

Įvairus sodo namelių pasirinkimas leidžia kiekvieno skoniui išsirinkti labiausiai patikusį namą. Yra galimybė išsirinkti ne tik namelių dizainą, bet ir langų, durų, stogo stilių ar net patikusią spalvą.

Tvirti sodo nameliai

Daugelis dar klaidingai mano, jog, jeigu kalba eina apie namelį sodui, tai jis „popierinis“. Anaiptol. Sodo nameliai mūsų šalyje tampa vis populiaresni, o jų poreikis vis didėja ne tik dėl įkandamos kainos, kad yra patogūs, greitai surenkami, nesudėtingų konstrukcijų, bet, svarbiausia, dėl to,  kad pasižymi tvirtumu.

Nereikalinga kondicionavimo sistema

Rąstiniuose sodo namuose nereikia įrengti kondicionavimo sistemos, kadangi namas, tarsi, “kvėpuoja” natūraliai per medines sienas. Tad tokiuose sodo nameliuose neteks patirti sausumo pojūčio, kas dažnai pasitaiko mūriniuose namuose ir butuose šildymo sezono metu.

Taip pat nesijaus ir drėgmės pertekliaus lietingu laikotarpiu, kadangi mediena name puikiai palaiko drėgmę. Kuomet drėgmės padaugėja, mediena dalį jos sugeria. Sausėjant patalpai, drėgmė grąžinama atgal.

Užtikrinamos garantijos

Sodo nameliams naudojamos aukščiausios ir sertifikuotos medžiagos, kurios yra pritaikytos ir pripažintos Europos didmeninkų bei vartotojų.

Kad ir kiek būtų priežasčių, kodėl šiomis dienomis žmonės pirmenybę teikia būtent sodo nameliams, bene maloniausia žinia, kodėl  sodo namelis geriau už namą yra ta, kad šeima sodo namą gali įpirkti ir iš savų santaupų, neklimpdami į paskolas bankui, kas leidžia neatiduoti viso savo gyvenimo tik darbui, leidžia išsaugoti savo sveikatą, o kartu ir daugiau laiko praleisti su šeima bei artimaisiais.


Parengė Evelina Tamulatienė

Namai

25/10/2016 23:31

Techninis aptarnavimas, paleidimo - derinimo darbai

UAB „Asistemos“ rūpinasi savo klientais ir stengiasi atlikti patikėtus uždavinius kokybiškai bei už pačią geriausią kainą. Techninis aptarnavimas, paleidimo - derinimo darbai atliekami mūsų profesionalių ir jau ilgą patirtį sukaupusių specialistų. Norėdami sužinoti daugiau apie mūsų teikiamas...
Read more
25/10/2016 23:25

Transformatorinių pastočių gamyba

Transformatorinių pastočių gamyba Vienoje stambiausių Panevėžio įmonių UAB „Asistemos“ šiuo metu darbuojasi daugiau nei 100 profesionalių darbuotojų. „Asistemos“ patyrusių specialistų komanda rūpinasi kokybiška Transformatorinių pastočių gamyba. Daugiau informacijos apie mūsų veiklas galite rasti...
Read more
25/10/2016 23:23

Prekyba elektros prekėmis, dyzeliniais generatoriais

UAB „Asistemos“ įmonė veikianti jau nuo 2000 m. rūpinasi aukščiausios klasės prekyba elektros prekėmis, dyzeliniais generatoriais. Turime ką pasiūlyti tiek didmeninei, tiek ir mažmeninei rinkai. Mūsų asortimente daugiau nei šimtas patikimų gamintojų elektros prekių, elektros įrangos bei...
Read more
25/10/2016 23:22

Elektros ir automatikos skydų projektavimas, montavimas bei gamyba

Aukščiausios klasės standartus atitinkanti įmonė UAB „Asistemos“ atlieka darbus profesionaliai ir greitai. Turime sukaupę didelę patirtį lauko ir vidaus elektros tinklų, elektroninių ryšių infrastruktūros projektavimo ir montavimo darbuose. Elektros ir automatikos skydų projektavimas, montavimas...
Read more
14/09/2016 10:20

Elektros darbai

Elektros darbai įrenginėjant namą ar kitus pastatus yra bene svarbiausi ir reikalingiausi. Tačiau ieškodami kur elektros darbai yra atliekami ne tik už prieinamą kainą, bet ir profesionaliai dažnai sugaištame daug laiko. Panevėžyje įsikūrusi viena stambiausių įmonių UAB Automatikos sistemos dirba...
Read more
06/09/2016 11:15

Rekuperacija – vėdinimo sistemos?

Daugelis yra įsitikinę, kad vėdinimo sistemos ir rekuperacija yra skirtingos sistemos, tačiau iš ties tai ta pati sistema. Rekuperacija skambus pavadinimas, dėl to, kad vėdinimo sistemai įrengti yra reikalingas įrenginys – rekuperatorius. Dažnai toks pavadinimas naudojamas ir marketinginiais...
Read more
06/09/2016 11:14

Vėdinimo sistemos

Vėdinimo sistemos nėra tik rekuperatoriai ir ortakių montavimas, nes kai kurioms patalpoms vėdinimui gali užtekti ir paprasto ventiliatoriaus ar elementaraus oro tiekimo įrenginio, kuris tiektų į patalpas reikiamą kiekį šviežio oro.   Dėl ko neverta vaikytis kainų? Suprantama, kad visi žmonės...
Read more
06/09/2016 11:14

Šilumos siurbliai oras-vanduo

Šių šildymo įrenginių pagrindiniai gamintojai – Panasonic ir Daikin. Šie šilumos siurbliai oras-vanduo yra vertinami dėl savo ilgaamžiškumo, kokybės ir patikimumo.   Panasonic šilumos siurbliai dažnai priskiriami Aquarea įrenginių grupei. Jie pasižymi aukštu energijos sunaudojimo efektyvumo...
Read more
01/09/2016 17:03

Vėdinimas pramoninėse patalpose

Vėdinimo sistemas visada prieš įrenginėjant reikia projektuoti, tai yra daroma dėl to, kad taptų aišku kokia sistema bus įrenginėjama, tuomet tiksliai numatoma vieta kur rekuperatoriai turi stovėti. Turint tokį vėdinimo projektą neturėtų kilti problemų dėl nesutarimų, nes viskas aiškiai apibrėžta...
Read more
01/09/2016 17:03

Vėdinimo sistemų įrenginiai

Dažnai žmonės galvoja, kad vėdinimo įrenginiai ir rekuperatoriai yra du skirtingi įrenginiai, tačiau tai yra tas pats įrenginys, taip pat dar yra tokie terminai kaip rekuperacinės sistemos, rekuperacinis vėdinimas ir kita. Rekuperatoriais yra vadinama ir dėl to, kad šiame vėdinimo įrenginyje yra...
Read more
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Rinkodara/Marketingas

11/12/2018 12:02

Ką svarbu apsvarstyti prieš kuriant pirmąją interneto svetainę savo verslui?

  Nežinote, kuo skiriasi tinklaraštis nuo interneto svetainės ar socialinių tinklų? Jaučiatės pasiruošęs kurti pirmąją interneto svetainę verslui, tačiau nežinote nuo ko pradėti? Turėti profesionalią, visapusiškai patogią ir išsamią internetinę svetainę yra svarbu kiekvienam...
Read more
24/11/2012 14:48

Interneto svetainės turinys - karalius

Apie tekstus interneto svetainei: Aukštos kokybės turinys sukuria pasitikėjimą arba sena gera rinkodaros taisyklė „Turinys – karalius!“   Taigi, iš pirmo žvilgsnio Jūs turite interneto svetainę su patraukiu dizainu, patogiomis funkcijomis ir pan. Tai apžiūrėjęs, Jūsų interneto tinklapio...
Read more
24/11/2012 14:43

Optimizavimas peieškos sistemoms

Kas tas optimizavimas? SEO (Search Engine Optimization) – išvertus iš anglų kalbos. Tai internetinių svetainių optimizavimas paieškos sistemoms. Didžioji dalis interneto lankytojų svetainėse apsilanko iš paieškos sistemų tokių kaip Google, Yahoo, Bing, Yandex, Mail ir kt. Dauguma jų ieškodami...
Read more
30/09/2012 10:11

Kokį marketingo planą rinktis įmonei, kad taptumėte MATOMI internete?

Parengė Evelina Tamulaitienė   Anksčiau būdavo labai paprasta verslui tapti matomu savo klientų akyse. Pasitelkiant tradicinį marketingą, nusistatant biudžeto dydį, sukuriama marketingo strategija ir sėkmingai įgyvendinamas marketingo planas. Dabar yra panašiai. Tik tradicinio...
Read more
08/06/2012 15:29

Ar tikrai nuolaidos yra nuolaidos?

Ar tikrai nuolaidos yra nuolaidos? Evelina Tamulaitienė, www.1000rinkodarosideju.lt   Nuosekliai stebint gausų nuolaidų publikavimą rinkoje ilgesnį laiką, galima pastebėti įdomių niuansų. Štai įmonių nuolaidų/lojalumo rinkodaros kompanijų sėkmės formulė ir pagrindinės...
Read more
08/06/2012 15:25

Kaip elgtis įmonei su "Facebook" draugais?

  Kaip elgtis įmonei su "Facebook" draugais? Evelina Tamulaitienė, www.1000rinkodarosideju.lt Kai atsirado socialinis tinklas „Facebook“, tai į jį suskubo ir privatūs asmenys, ir įmonės. Praėjo keli metai, draugų sąrašas užsipildė, tačiau daug kam ir liko neaišku – o ką įmonei...
Read more

Sveikata

19/09/2022 13:48

Tailandietiškas masažas kūnui ir sielai

Tailandietiškas masažas arba tajų masažas gana plačiai pasaulyje paplitusi masažo rūšis, bet ką žinome apie jį detaliau? Kuo jis išskirtinis? Kokia Tailandietiško masažo nauda sveikatai? Visa tai svarbu, siekiant tinkami išsirinkti sau tinkamiausią masažą ir pasiekti norimą efektą. Tailandietiškas...
Read more
07/02/2022 20:54

Holistika – kūno ir sielos harmonijos, laimės ir sėkmės garantas

Holistika – tai visa sistema kaip vienetas, kuri paaiškina atskirų jos dalių funkcionavimą. Iš čia kilęs ir holistinis požiūris į žmogų – kaip vientisą sistemą iš kūno, sielos ir aplinkos, taip pat ir holistinis gydymas – visaapimantis visų elementų harmonizavimas darniam sistemos...
Read more
19/01/2022 21:57

Žolelių arbata – nepakartojamas gamtos malonumas ir sveikata

Žolelių arbata – nuo seno žinomas puikios sveikatos ir savijautos palaikymo receptas. Ar šiandien jis neaktualus? Anaiptol! Žolelių arbata įgauna vis didesnę vertę šiandieniniame chemijos medžiagomis perpildytame pasaulyje. Žolelių arbatą surasime kone kiekvienuose namuose, o jų teigiamas poveikis...
Read more
23/10/2019 10:04

Plaukų slinkimo gydymas

Plaukų slinkimas iš tiesų yra nemaloni problema, kuri kamuoja daugelį vyrų ir moterų. Pastebėjus, jog slenka plaukai žmogus gali imti jausti stresą, gali atsirasti ir nepasitikėjimas savimi. Norėdami, kuo greičiau sustabdyti plaukų slinkimą žmonės dažnai aklai prisiperka vitaminų, šampūnų ar kitų...
Read more
25/08/2019 09:26

Papilomų šalinimas lazeriu

Papilomos – tai įvairaus dydžio odos darinukai, kurių atsiradimo priežastis yra žmogaus papilomos virusas (ŽPV). Jų dažniausiai atsiranda kaklo, pilvo, pažastų srityse, po krūtimis. Papilomos žmogaus sveikatai yra nepavojingos, tačiau sukelia diskomfortą, kadangi yra matomose kūno vietose ir...
Read more
16/05/2019 12:39

Apgamų ir kitų odos darinių šalinimas lazeriu

Medicinos nuolatinis tobulėjimas yra akivaizdus ir modernios technologijos joje užima svarbią vietą. Šių technologijų dėka, žmonės gali būti gydomi bei ištiriami lengviau bei efektyviau, greičiau išsprendžiamos juos kamuojančios problemos. Viena iš jų yra lazerinė technologija, kurios dėka, galima...
Read more
13/06/2018 09:25

Rebefingas arba sąmoningas kvėpavimas, kas tai?

Pavargote nuo kasdieninių rūpesčių, esate pasimetę, niekas jūsų nedžiūgina, nežinote kaip toliau gyventi, ieškote įkvėpimo? Apsilankykite rebefingo sesijose ir įkvėpkite gyvenimo gaivos, priduokite jam naujų spalvų. Rebefingas  - tai saves atradimas iš naujo, saves pažinimas,...
Read more
21/07/2015 16:19

Pagalba – ortopedinė avalynė

Daugybė žmonių turi vienokių ar kitokių kojų problemų. Paprastai vos ne kiekvienas galėtų pasakyti, kad jam sunku išsirinkti batus. Vieni sako, kad jo koja per stora, kiti – per didelė pėda, arba koja per daug liesa. Tuomet irgi bėda – avalynė smunka ar per blauzdą kadaruoja. O jei pėda labai ilga...
Read more
03/06/2015 13:27

Infraraudonųjų spindulių šildymo naudos sveikatingumui

Šilumą žmonės nuo seno naudoja įvairioms ligoms kaip reumatas, neuralgija gydyti. Kiekvienam žinomas peršalimo, uždegiminių ir reumatinių susirgimų atveju gydomasis šilumos poveikis. Padidėjus kūno temperatūrai, mūsų kūno apsaugininkai – baltieji kraujo kūneliai, kitaip leukocitai mobilizuojasi....
Read more
03/06/2015 13:22

Teigiamas infroraudonųjų spindulių šildymo poveikis žmogaus organizmui

Nors šildymas infraraudonaisiais spinduliais Europoje šiuo metu ypač sparčiai populiarėja, vis dar sklando įvairių mitų ir dvejonių dėl šių spindulių poveikio žmogaus organizmui. Pagrindinė infraraudonųjų spindulių šildymo savybė, išskirianti jį nuo kitų šildymo būdų yra veikimo principas -...
Read more
1 | 2 | 3 >>