Penki žingsniai, reikalingi profesionaliam klientų aptarnavimui

25/09/2015 15:31

Dar R.Sharma yra pasakęs: "Menkų įspūdžių aplinkoje, kurioje dabar gyvename, klientus reikia stebinti nuo pirmos iki paskutinės dienos - tarsi kelionėje, po kurios jiems norėtųsi sušukti: Buvo puiku!". Ar daug kas iš mūsų taip gyvena šiandien? O gal vis tik jau mąstote apie tai ir svajojate padidinti savo verslo reputaciją? Galbūt norite sužinoti kaip viską atlikti, kad klientai ne tik būtų laimingi, bet ir kad apie Jus papasakotų kitiems?

Augant verslui, didėjant klientų skaičiui ypatingai svarbu suprasti profesionalaus klientų aptarnavimo svarbą, todėl pateikiame penkis pagrindinius žingsnius, padėsiančius būti pavyzdžiu savo darbuotojams ir sukurti tinkamą klientų aptarnavimą.

Taigi, kas yra puikus aptarnavimas ir kodėl tai yra taip svarbu?

Savo personalo apmokymas

Nemanykite, kad Jūsų darbuotojai žino, kaip draugiškai, naudingai ir profesionaliai elgtis su Jūsų klientais. Šie įgūdžiai gali ir turi būti mokomi, todėl svarbu, kad kiekvienas Jūsų įmonėje esantis darbuotojas suvoktų, jog yra tame pačiame lygmenyje kaip ir klientas.

Nuolatinis mokymas taip pat suteikia galimybę motyvuoti savo darbuotojus, tokiu būdu Jūs didinate savo darbuotojų pasitenkinimą ir jų išsaugojimą. Todėl, kai Jūsų darbuotojai yra laimingi, Jūsų klientai paprastai yra dar laimingesni.

„Automobilių aptarnavimo srityje kokybiškas klientų aptarnavimas itin svarbu, nes labai daug žmonių neslepia esantys nusivylę autoservisų aptarnavimu. Todėl siekiant aukščiausių ir profesionalių rezultatų, aptarnaujant klientus, labai svarbu atrasti būdus, kaip motyvuoti savo darbuotojus, kad šie jaustų pareigą ir norą maloniai aptarnauti klientus,“ - patirtimi dalinosi BMW autoserviso UAB Refix vadovas Oleg Dralo.

Tad svabu atminti, kad profesionalus ir kokybiškas klientų aptarnavimas yra neatsiejamas įmonės pelno augimo rodiklis. Jeigu jums atrodo, kad „ai, gal kartą-du prastai aptarnautas klientas ims ir pamirš“, tai tikrai ne kokia iliuzija. Prastai aptarnautas klientas ne tik, kad nepamirš, bet dar ir ,tikėtina, išplatins negatyvią žinutę apie jus neįsivaizduojamam kiekiui žmonių. Kur, kaip visi žinome, blogos žinios skrieja kelis kartus greičiau nei geros žinios.

Naudokitės virtualiomis galimybėmis

Svarbu nuolat peržiūrėti savo interneto svetainę bei kruopščiai atsakyti į visus lankytojų komentarus. Šis paprastas bendravimas iš karto klientus išskiria iš minios, todėl operatyvus atsakymas į klientų klausimus parodo, kad jie Jums rūpi.

Daugelis įmonių savininkų naudoja socialinius tinklus, yra lengvai pasiekiami per išmaniuosius telefonus, elektroninį paštą.

Svarbu, kad įmonė būtų tokia, su kuria klientui būtų lengva ir malonu dirbti.

Sulaukę operatyvių atsakymų ir tinkamo dėmesio, tikėtina, kad Jūsų klientai sugrįš ir dar kartą. Žinoma, profesionalus klientų aptarnavimas nėra apsimestinis draugiškumas, tai operatyvus reagavimas į iškilusias problemas ir duotų pažadų išpildymas.

Investuokite į klientų aptarnavimo gerinimą

Nors daugeliui gali atrodyti, kad pastangos ar lėšos, skirtos kokybiškam klientų aptarnavimui nėra svarbūs dalykai, visgi taip manyti nevertėtų.

Specializuoto BMW autoserviso UAB Refix vadovo Oleg Dralo teigimu, profesionalus klientų aptarnavimas padeda įmonėms plėstis, pritraukti didesnį potencialių klientų srautą ir tapti lyderiais rinkoje.

Tad tinkama investicija į klientų aptarnavimo gerinimą tuo pačiu padeda įmonei formuoti teigiamą jos įvaizdį.

Išlikite sąžiningi

Klientas turi jaustis svarbus. Siekdami to, privalote išlikti sąžiningi ir nemeluoti. Todėl apie atsiradusią problemą klientui praneškite laiku ir paaiškinkite su kokia problema teko susidurti, kaip ketinate ją spręsti.

Taigi įsipareigojimų priėmimas lemia Jūsų klientų pasitikėjimą ar nusivylimą Jumis, todėl svarbu suprasti, kad Jūsų vizitinė kortelė – sąžiningumas ir sugebėjimas skaidriai pateikti informaciją savo klientams.

Leiskite savo klientui jaustis svarbiam

Labai svarbu, kad Jūsų klientas jaustųsi svarbus, todėl nudžiuginkite juos padarydami daugiau nei žadėjote ir naudodami tinkamą klientų aptarnavimo strategiją.

Kiekvienam klientui parodomas išskirtinis dėmesys ir pagarba yra vieni svarbiausių aspektų ir sėkmės garantų, vedančių link profesionalaus klientų aptarnavimo.

Taigi, vadovaudamiesi nurodytais profesionalaus klientų aptarnavimo principais ne tik lengviau išlaikysite esamus klientus, bet ir pritrauksite naujų, o operatyvus problemų sprendimas padės pasiekti didesnį efektyvumą ir klientų pasitenkinimą.

Parengė Evelina Tamulaitienė

Darbas Karjera

25/09/2015 15:31

Penki žingsniai, reikalingi profesionaliam klientų aptarnavimui

Dar R.Sharma yra pasakęs: "Menkų įspūdžių aplinkoje, kurioje dabar gyvename, klientus reikia stebinti nuo pirmos iki paskutinės dienos - tarsi kelionėje, po kurios jiems norėtųsi sušukti: Buvo puiku!". Ar daug kas iš mūsų taip gyvena šiandien? O gal vis tik jau mąstote apie tai ir svajojate...
Read more
25/05/2015 15:45

Kodėl verta rinktis buhalterio profesiją?

Profesija turi būti pasirenkama ne tik dėl gerai apmokamo darbo, bet tai turi būti darbas, teikiantis malonumą. Viena iš labiausiai paklausių specialybių darbo rinkoje – buhalterija. Tad jau kurį laiką vieni ieškomiausių darbuotojų yra kvalifikuoti buhalteriai, todėl ši profesija užima vieną iš...
Read more
07/05/2013 08:52

APIE MODELIO DARBĄ JAPONIJOJE pasakoja Satoru Japan Inc., modelių konkurso "RUTA MODEL LOOK 2013" partneris Tokijuje

Japonijos modelių agentūra Satoru Japan Inc. yra viena iš RUTA model management partnerių Tokijuje. RUTA model management bendradarbiauja su Satoru Japan Inc. organizuodama tarptautinį modelių konkursą "RUTA MODEL LOOK 2013" . Apie modelio darbo subtilybes Japonijoje pasakoja Satoru Japan Inc....
Read more
21/03/2013 05:39

Į darbą, kaip į šventę!

Neturite darbo? Kažko laukiate? Svajojate? - Darbo paieškų, darbo skelbimų interneto svetainė su didele cv duomenų baze ir mokymų, kursų, seminarų pasiūlymais isidarbink.lt siūlo susirasti darbą ilgai nedelsiant! isidarbink.lt - portalas ieškantiems darbo ir turintiems darbo pasiūlymų. Čia...
Read more
21/03/2013 04:37

Mokymai ir seminarai: nauda ar laiko švaistymas?

Šiuo metu besiplečiančioje Lietuvos darbo rinkoje viena opiausių problemų yra jaunimo nedarbas. Lietuvos statistikos departamento duomenimis jaunimo (15–24 metų amžiaus asmenų) nedarbo lygis šalyje trečiąjį 2012 m. ketvirtį sudarė 27,5 procento ir buvo 2,8 procentinio punkto didesnis nei antrąjį....
Read more
24/01/2013 19:29

PERSONALO ATRANKA: SVARBIAUSIA KOKYBĖ

  Pastaruoju metu Lietuvoje vis daugėja personalo paieškos ir atrankos agentūrų, tačiau tik nedaugelis iš jų savo klientams gali pasiūlyti iš tiesų profesionalias paslaugas. Kai kurių įmonių darbuotojai užsiima personalo atrankų veikla net neturėdami tinkamo išsilavinimo ar patirties šioje...
Read more
03/01/2013 08:57

Darbo pokalbis: kaip pasiruošti?

Darbo pokalbis: kaip pasiruošti? Jūs parašėte puikų gyvenimo aprašymą, kuris sudomino darbdavį ir buvote pakviestas į darbo pokalbį?  Puiku, vienas etapas jau įveiktas! Tačiau ką daryti toliau, kad jūsų darbo paieškoms išnaudotas laikas nenueitų veltui? Kaip tinkamai pasiruošti darbo...
Read more
24/11/2012 14:52

Karjera: Kaip tampama turtingu žmogumi?

Kaip tampama turtingu žmogumi? Norisi pranešti žinutę. Ypač jaunam žmogui, kuris nervinasi dėl egzaminų mokykloje, dėl koliokviumo rezultato universitete, kuris patiria daug streso dėl to, kad yra mažiau imlus matematikai, gramatikai ar užsienio kalbai, kuris galvoja, kad niekad negalės tapti...
Read more