5 brangiausios automobilių remonto problemos

27/07/2015 15:23

Ne vienas automobilio savininkas galėtų paliudyti, kad automobilio išlaikymas gali būti ypatingai brangus, ypač tada, jei nėra pastebimi tam tikri gedimų požymiai ar nėra palaikoma reguliari automobilio priežiūra. Tad kokios automobilių remonto problemos yra brangiausios?

Vairo kolonėlės remontas

Bene viena dažniausiai pasitaikančių ir brangiausių problemų – vairo kolonėlės remontas, kuris yra reikalingas kai tik pradeda dinginėti vairo stiprintuvo skystis.
„Vairo stiprintuvo skystis dažnai pradeda bėgti pro vairo kolonėlės šonus, iš po vairo kolonėlių apsauginių gumų ar net pro viršutinį vairo kolonėlės riebokšlį“, - įspėjo autoserviso TOPTIS vadovas Artūras Mačiūnas.

Kaip vieną iš dažnesnių vairo kolonėlių gedimo požymių autoserviso TOPTIS vadovas A. Mačiūnas įvardino vairo kolonėlių bildesį.

„Labai dažnai automobilio vairo kolonėlėms yra reikalingas remontas, kai yra girdimas pašalinis garsas, ypatingai važiuojant per duobes, girdimas užesys sukant vairą į šoną ar net tada, kai vairas sukasi sunkiau, tai lengviau“, - pasakojo A. Mačiūnas.

Turbinos remontas

Automobilio turbinos remontas – vienas sudėtingiausių remonto darbų, kurio gedimas labai dažnai iššaukia ir kitus variklio sistemos gedimus.

„Viena dažniausiai pasitaikančių turbinos gedimų priežasčių yra netinkamas tepalo padavimas į turbinos tepimo sistemą, neįprasti garsai girdimi iš turbinos, padidėjusios kuro sąnaudos ar net tepalo prasisunkimas į turbinos išorę“, - tikino A. Mačiūnas.

Autoserviso TOPTIS vadovo teigimu, suremontavus turbiną yra būtina pašalinti visas galimas priežastis, kurios paskatino turbinos gedimą. Taip galėsite išvengti pasikartojančių automobilio turbinos remontų darbų.

Automatinės pavarų dėžės remontas

Nors automobilių, turinčių automatinę pavarų dėžę vis daugėja, tačiau vis dar ne visi vairuotojai žino, kaip reikėtų tinkamai ją prižiūrėti, norint išvengti galimų remonto darbų.

Pasak autoserviso TOPTIS vadovo A. Mačiūno, nors automobilį su automatine pavarų dėže vairuoti kur kas paparasčiau ir patogiau, visgi tokios pavarų dėžės genda ganėtinai dažnai, o remontas reikalauja nemažai lėšų.

„Važiuojant automobiliu, su automatine pavarų dėže, ir norint prailginti automatinės pavarų dėžės gyvavimo laiką yra rekomenduojama kuo mažiau naudoti „kick-down“ rėžimą bei rečiau naudoti „N“ padėtį net ir trumpam sustojus“, - patirtimi dalinosi A.Mačiūnas.

Smagračio su sankaba keitimas

Smagratis yra ypatingai svarbi automobilio dalis, be kurios sankaba negali tinkamai funkcionuoti.

Pasak A. Mačiūno, automobiliai, kuriems sugenda smagračiai pradeda skleisti tam tikrus ausiai nemalonius garsus ar darosi vis sunkiau įjungti tam tikrą pavarą.

„Susidėvėjusi sankaba pradeda prasčiau dirbti, todėl atsiranda tikimybė sugadinti ir kitas automobilio detales. Tad ilgai važinėjant su praslystančia sankaba galima perkaitinti smagratį, todėl tokiu atveju automobilio lauks remontas, apimantis ne tik sankabos keitimą, bet ir smagračio restauravimą arba keitimą“, - pasakojo autoserviso TOPTIS vadovas.

A. Mačiūno teigimu, nusidevėjusi sankaba padidina variklio kuro sąnaudas, todėl labai svarbu atpažinti gedimą ir profilaktiškai atlikti apžiūrą.
„Apie sankabos gedimą gali informuoti nepageidaujamas garsas. Tad, jeigu išgirstate čaižų garsą, perjungiant pavaras, vertėtų nedelsti ir kreiptis į autoserviso darbuotojus“, - perspėjo A.Mačiūnas.

Diržų keitimas

Automobilio diržo keitimas bei tokios paslaugos atlikimo kaina dažnai skiriasi skirtingiems automobilių modeliams, tačiau tai taip pat viena brangiausių automobilio remonto problemų.

Autoserviso TOPTIS vadovo A. Mačiūno teigimu, paskirstymo diržo keitimas yra privalomas, jeigu Jūsų automobilis yra pirktas ne naujas.

„Paskirstymo diržo keitimo laikas kiekvienam automobilio modeliui yra skirtingas. Visgi, jeigu dažnai važinėjate mieste, paskirstymo diržą rekomenduojama keisti kiek ankščiau negu numatyta, kadangi dažniau stovint miesto kamščiuose variklis dirba, o pagrindinis diržas nuolat sukasi“, - pasakojo autoserviso TOPTIS vadovas A. Mačiūnas.

Nors paskirstymo diržo keitimas gali pasirodyti brangi ir, galbūt, net nebūtina paslauga, visgi nutrūkęs variklio paskirstymo diržas gali padaryti daug žalos Jūsų automobilio varikliui.

„Dažnai įspėjame savo klientus ir į šį gedimą raginame žiūrėti atsakingai, kadangi nutrūkęs paskirstymo diržas gali ne tik sulaužyti svirteles ar sulankstyti vožtuvus, bet ir sulaužyti paskirstymo veleną“, - teigė A. Mačiūnas.

Tad norint išvengti daugelio šių brangių automobilio remonto problemų, nepamirškite profilaktinės automobilio apžiūros, o pastebėjus gedimo signalus nedelskite ir kreipkitės į šios srities profesionalus.

Kita

22/05/2023 16:49

Autobusai į oro uostus veža greitai ir patogiai

Reguliarūs autobusai į oro uostus – sprendimas tiems, kuriems reikia pasiekti tolesnį oro uostą ir nenorite į jį vykti nuosavu automobiliu ar, juo labiau, trukdyti savo draugų bei artimųjų. Autobusai kursuoja pagal grafiką, pritaikytą prie skrydžių tvarkaraščio, todėl oro uostą galite drąsiai...
Read more
25/01/2023 13:14

Nuoseklūs miško darbai – sėkmingos miškininkystės pagrindas

Miško darbai gali tapti miško savininko galvos skausmu, jei viską bandysite atlikti patys ir nesikreipsite į profesionalus. Tuo tarpu, specialistų ir ekspertų rankose šis procesas tampa sklandus ir lengvai įveikiamas. Kas gi tie miško darbai, kuriuos būtina ar reikia atlikti, kad ilgai...
Read more
12/09/2022 15:33

Kaunas – Vilniaus oro uostas ir kiti maršrutai

Taip jau susiklostė, kad nemažai daliai Lietuvos gyventojų, norint keliauti lėktuvu, reikia nuvykti mažesnį ar didesnį kelią iki Vilniaus arba Kauno oro uostų. Kaunas – Vilniaus oro uostas - Kaunas yra ypač dažnas kelionių maršrutas, bet ne mažiau svarbūs ir populiarūs kiti: Klaipėda –...
Read more
12/05/2022 15:08

Mikroautobusai į oro uostus – patogi atostogų pradžia

Mikroautobusai į oro uostus – dažnas atsakymas tiems, kurie sprendžia rebusą kaip pasiekti oro uostą, jei pasirinkote skrydį iš toliau nutolusio oro uosto? Tolesni oro uostai kai kuriuos verčia rinktis ne palankiausią skrydį ar net sulaiko nuo kelionių. Tarkime, kad gyvename Klaipėdoje, o skrydžiui...
Read more
13/04/2022 12:27

Autobusai į oro uostus – lengvas būdas keliauti

Autobusai į oro uostus pateisina keliautojų lūkesčius ir sumažina kelionės nuovargį net tuo atveju kai pasiekti reikia gerokai nutolusį oro uostą. Ar bandėte? Nėra būtinybės rinktis artimiausią oro uostą ir kelis kartus keisti lėktuvus, jei tolesnis oro uostas siūlo patogesnį skrydį. Klaipėdos...
Read more
13/10/2021 17:15

Nekilnojamo turto brokeris – paslauga, kuri visada atsiperka

Nekilnojamo turto brokerio paslaugos dažnam gerai žinomos, tačiau ne visada tinkamai įvertinama šių paslaugų tikroji vertė ir nauda. Nekilnojamo turto brokeris – tai asmuo arba įmonė, kuri veikia kaip nepriklausomas tarpininkas tarp perkančio ir parduodančio nekilnojamąjį turtą...
Read more
11/10/2021 12:11

Automatika – neišvengiama ir vienintelė pramonės ateitis

Automatika, robotika, dirbtinis intelektas, pramonės skaitmenizavimas – šių dienų realybė, prie kurios turi prisitaikyti visuomenė, o svarbiausia - pramonė. Akivaizdu, šiame greitai kintančiame skaitmeniniame kontekste įmonių gamybos technologijų, paslaugų, produktų, įvairių procesų atsinaujinimas...
Read more
29/09/2021 17:55

Oro uostų ekspresai – greitos kelionės į kitų miestų oro uostus

Dažnas Klaipėdos krašto gyventojas suka galvą kaip greitai ir patogiai pasiekti labiau nutolusį oro uostą. Juk neretai kelionė prasideda Vilniaus, Kauno ar Rygos oro uostose, o iki jų – gerokas kelio gabalas. Svarbiausia - reikiamą oro uostą pasiekti laiku ir patogiai, be daugybės persėdimų ir ilgo...
Read more
17/09/2021 18:45

Elektromobilio įkrovimas: kada atsiperka privati elektromobilių krovimo stotelė?

Elektromobilio baterijos įkrovimas šiuo metu iš esmės galimas trimis būdais – viešose krovimo stotelėse, iš įprasto elektros lizdo ar  privačiose krovimo stotelėse.  Nuolat kraunant elektromobilį didelio galingumo viešosiose krovimo stotelėse atsiranda rizika pakenkti baterijai. Didelė...
Read more
19/08/2021 13:30

Kelionės į oro uostus gali būti greitai ir paprastai organizuotos

Ar pasitaikė situacija, kai sukote galvą kaip pasiekti oro uostą, jei pasirinkote skrydį ne iš to miesto, kuriame esate apsistoję? Kelionės į oro uostus kai kuriems kelia siaubą, verčia rinktis ne palankiausią oro uostą ar net sulaiko nuo kelionių... Tai ypač aktualu nutolusiam Pamario kraštui,...
Read more
1 | 2 | 3 >>